Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Τεχνική σύσκεψη της ΠΕΔ Θεσσαλίας για το ΕΣΠΑ
Τεχνική σύσκεψη της ΠΕΔ Θεσσαλίας για το ΕΣΠΑ

Τεχνική σύσκεψη της ΠΕΔ Θεσσαλίας για το ΕΣΠΑ

Τεχνική σύσκεψη για το νέο ΣΕΣ πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, δήμαρχος Μουζακίου Γ. Κωτσός ανέφερε ότι η ΠΕΔ ξεκινά συσκέψεις σε Δήμους της περιφέρειας, προκειμένου να τους ενημερώσει, υποστηρίξει και κυρίως να τους ενθαρρύνει να συμμετάσχουν στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, αλλά και για να καταγραφούν προτεραιότητες, οι ωριμότητες , αλλά και οι αναγκαιότητες που υπάρχουν σε κάθε Δήμο και που έχουν χρηματοδοτικό στόχο και προσανατολισμό το ΕΣΠΑ.

Ο ίδιος είπε ακόμη πως όσα στοιχεία προκύψουν από τις αποκεντρωμένες τεχνικές συσκέψεις θα τεθούν στην Περιφερειακή Επιτροπή Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, η οποία θα συμμετάσχει στην εξειδίκευση των μέτρων του ΕΣΠΑ, ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή προσέγγιση, με στόχο όλοι οι δήμοι και κυρίως οι μικροί, να τύχουν χρηματοδότησης.

Όσον αφορά το αβέβαιο περιβάλλον, ο πρόεδρος της ΠΕΔ τόνισε πως η χώρα δεν διαθέτει θεσμική μνήμη και πως πρέπει να διδαχθεί από τα θετικά και τα λάθη του παρελθόντος και πρόσθεσε: «Το το οποίο βιώνουμε είναι απελπιστικό έως καταθλιπτικό. Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να ξεκινήσουν τα τομεακά ή τα περιφερειακά προγράμματα για τη χρηματοδότηση των Δήμων και ουσιαστικά των τοπικών κοινωνιών. Αν η χώρα οδηγηθεί στα βράχια τότε το ΕΣΠΑ θα είναι δώρο άδωρο. Ευχή όλων είναι το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση να βρει το βηματισμό της με τους εταίρους και να επιτευχθεί για να μπει με ταχείς ρυθμούς στην Ευρώπη της ανάπτυξης και της προόδου.»

Να σημειωθεί ότι αρκετοί Δήμοι της Θεσσαλίας είναι έτοιμοι από άποψη προτάσεων και περιμένουν να αρχίσει η εφαρμογή του ΕΣΠΑ.

Τέλος ο κ. Κωτσός ενημέρωσε ότι αύριο στις 10 το πρωί θα γίνει με τον ειδικό συνεργάτη του Υπουργού κ. Τσιρώνη προκειμένου να του θέσουν υπόψη τη θέση των ΟΤΑ της Θεσσαλίας να παραμείνουν οι ΦΟΔΣΑ ως έχουν σε επίπεδο Δήμων/Νομό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση