Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Τεχνική σύσκεψη της ΠΕΔ Θεσσαλίας για το ΕΣΠΑ
Τεχνική σύσκεψη της ΠΕΔ Θεσσαλίας για το ΕΣΠΑ

Τεχνική σύσκεψη της ΠΕΔ Θεσσαλίας για το ΕΣΠΑ

Τεχνική για το νέο ΣΕΣ πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η ΠΕΔ Θεσσαλίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου .

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, δήμαρχος Μουζακίου Γ. Κωτσός ανέφερε ότι η ΠΕΔ ξεκινά συσκέψεις σε Δήμους της περιφέρειας, προκειμένου να τους ενημερώσει, υποστηρίξει και κυρίως να τους ενθαρρύνει να συμμετάσχουν στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, αλλά και για να καταγραφούν προτεραιότητες, οι ωριμότητες , αλλά και οι αναγκαιότητες που υπάρχουν σε κάθε Δήμο και που έχουν χρηματοδοτικό στόχο και προσανατολισμό το ΕΣΠΑ.

Ο ίδιος είπε ακόμη πως όσα στοιχεία προκύψουν από τις αποκεντρωμένες τεχνικές συσκέψεις θα τεθούν στην Περιφερειακή Επιτροπή Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, η οποία θα συμμετάσχει στην εξειδίκευση των μέτρων του ΕΣΠΑ, ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή προσέγγιση, με στόχο όλοι οι και κυρίως οι μικροί, να τύχουν χρηματοδότησης.

Όσον αφορά το αβέβαιο περιβάλλον, ο πρόεδρος της ΠΕΔ τόνισε πως η χώρα δεν διαθέτει θεσμική μνήμη και πως πρέπει να διδαχθεί από τα θετικά και τα λάθη του παρελθόντος και πρόσθεσε: «Το περιβάλλον το οποίο βιώνουμε είναι απελπιστικό έως καταθλιπτικό. Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να ξεκινήσουν τα τομεακά ή τα περιφερειακά προγράμματα για τη χρηματοδότηση των Δήμων και ουσιαστικά των τοπικών κοινωνιών. Αν η χώρα οδηγηθεί στα βράχια τότε το ΕΣΠΑ θα είναι δώρο άδωρο. Ευχή όλων είναι το συντομότερο δυνατό η να βρει το βηματισμό της με τους εταίρους και να επιτευχθεί για να μπει με ταχείς ρυθμούς στην Ευρώπη της ανάπτυξης και της προόδου.»

Να σημειωθεί ότι αρκετοί της Θεσσαλίας είναι έτοιμοι από άποψη προτάσεων και περιμένουν να αρχίσει η εφαρμογή του ΕΣΠΑ.

Τέλος ο κ. Κωτσός ενημέρωσε ότι αύριο στις 10 το πρωί θα γίνει με τον ειδικό συνεργάτη του Υπουργού κ. Τσιρώνη προκειμένου να του θέσουν υπόψη τη θέση των της Θεσσαλίας να παραμείνουν οι ΦΟΔΣΑ ως έχουν σε επίπεδο Δήμων/Νομό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλή πρόσβαση στην Μ. Παναγίας Οδηγήτριας στην Πορταριά δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/CP7LgdXr2z… -

  • Nέα πεζοδρόμια από Σκιάθο μέχρι Κουκουναριές κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/uJfkC7WUBm… -

  • Αφιέρωμα -ύμνος του National Geographic Romania στη Θεσσαλία #NationalGeographicRomania - https://t.co/h2iK04yl8z -

"Αλιεύοντας" την είδηση