Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Επίτιμοι δημότες Σκιάθου το ζεύγος Richard Romanus & Anthea Sylbert
Επίτιμοι δημότες Σκιάθου το ζεύγος Richard Romanus & Anthea Sylbert

Επίτιμοι δημότες Σκιάθου το ζεύγος Richard Romanus & Anthea Sylbert

Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου (19η Συνεδρίαση του ΔΣ, 8/12/2020), ανακήρυξης ως Επίτιμων Δημοτών Σκιάθου του ζεύγους Richard Romanus & Anthea Sylbert, την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, ο Δήμος Σκιάθου διοργάνωσε την τελετή επιτιμοποίησής τους. Η τελετή, όπου είχαν προσκληθεί τα μέλη του Δ.Σ., πραγματοποιήθηκε στην του ζεύγους, διότι λόγοι υγείας δεν τους επιτρέπουν να μετακινηθούν.

Στην τελετή παρευρέθησαν οι στενοί φίλοι του ζεύγους, Goldie Hawn και Kurt Russell.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ματούλα Παπαδούλια, ανέφερε πως όταν ο Δήμος τιμά ανθρώπους του πολιτισμού με ήθος, αξιοπρέπεια και έμπρακτη αγάπη για τον τόπο τους, είναι περισσότερο τιμή για τον Δήμο.

Ο δήμαρχος Θοδωρής Σκιάθου, ανέφερε πως είναι ιδιαίτερα τιμητικό για ένα τόπο, να γίνεται επιλογή για μόνιμη από ανθρώπους που όχι μόνο αγάπησαν αυτόν τον τόπο, αλλά ενδιαφέρθηκαν ειλικρινά να γνωρίσουν την του, τον πολιτισμό του, και κυρίως τους ανθρώπους του, και να γίνουν μέρος της σύγχρονης ς του, ως εκείνοι που άφησαν το Hollywood για τον παράδεισο επί γης όπως αποκαλούν οι ίδιου τη Σκιάθο.

Ο Richard Romanus πήρε φιλοσοφίας από το Xavier . Σπούδασε νομικά, και φοίτησε στο φημισμένο Actor's Studio που ίδρυσε ο Ηλίας Καζαν. Συμμετείχε σε αμέτρητες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Μαζί με τη γυναίκα του έχουν γράψει σενάρια κι έχουν κάνει παραγωγές ταινιών. Το 1999 προτάθηκαν για το βραβείο καλύτερου σεναρίου στην . Από το 2000 και μετά ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων με θέμα τη Σκιάθο, μέχρι στιγμής έχει εκδώσει τέσσερα.

Η Anthea Sylbert σπούδασε ιστορία της τέχνης. Η θρυλική ενδυματολόγος του Χόλιγουντ, με 21 ταινίες στο ενεργητικό της, 2 υποψηφιότητες για ΟΣΚΑΡ κοστουμιών, 1 βραβείο ΕΜΜΥ και δεκάδες συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, έχει γράψει κινηματογραφική ιστορία. Μόλις πέρυσι βραβεύτηκε σε ειδική τελετή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Θερμή υποστηρίκτρια της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα. Το μοτο του ζευγαριού είναι: «Η Σκιάθος είναι η πιο πολιτισμένη κοινωνία που έχουμε γνωρίσει». Με το έργο τους έχουν συμβάλλει στην του νησιού τόσο στην όσο και σε διεθνές επίπεδο.

"Αλιεύοντας" την είδηση