Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Σκιάθου
Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Σκιάθου

Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Σκιάθου

Ο Δήμος Σκιάθου, λόγω της αυξημένης ανάγκης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τη θερινή περίοδο, έχει εντάξει στον προϋπολογισμό του δαπάνη για τη διαμονή των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, που θα ενισχύουν τον Τομέα της Σκιάθου, βάσει του άρθρου 32 του Ν. 4483/ «Παροχή κινήτρων σε εργαζομένους από ΟΤΑ ορεινών και νησιωτικών περιοχών», όπως αυτό ισχύει.

Πριν την έναρξη της θερινής περιόδου και για την έγκαιρη ολο της υπηρεσιακής διαδικασίας, ο Δήμος με το υπ'αριθμ.πρωτ. 3520/9.4. έγγραφο προς το ΕΚΑΒ έχει ενημερώσει ότι οι δικαιούχοι, που θα ενισχύσουν τον Τομέα Σκιάθου, θα πρέπει να αποστείλουν έγκαιρα στον Δήμο, την ς της 5ης Υγειονομικής ς Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας (5η ΥΠΕ), την αίτηση για την παροχή διαμονής για υπηρεσιακούς λόγους, καθώς και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι κάτοικοι του Δήμου Σκιάθου, ούτε έχουν οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους πλήρη κυριότητα ή την επικαρπία κατοικίας στη Σκιάθο.

Για τη θερινή περίοδο ο Δήμος, αφού έλαβε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έγγραφα από την 5η ΥΠΕ, προχώρησε σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ολο της διαδικασίας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, και εξασφάλισε τη διαμονή σε τρεις δικαιούχους – πληρώματα του ΕΚΑΒ για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Για την περαιτέρω κάλυψη της διαμονής του πληρώματος του ΕΚΑΒ τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο, ο Δήμος δεν έχει λάβει από την 5η ΥΠΕ τις απαραίτητες αποφάσεις που απαιτεί η διαδικασία παρά τη συνεχή επικοινωνία με το ΕΚΑΒ ς και το ΕΚΑΒ Bόλου.

«Η ενίσχυση του Τομέα Σκιάθου είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που αφορά τη Δημόσια Υγεία, και το οποίο ο Δήμος Σκιάθου αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Είμαστε βέβαιοι πως με τη συν, την οποία έχουμε αναπτύξει τόσο με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας,  Νικόλαο Παπαευσταθίου, όσο και με τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνο Σταμνά, σύντομα θα βρεθεί λύση.»δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση