Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος»
8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος»

8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Ιουλίου το 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» στην Σκόπελο .

Το Φεστιβάλ άνοιξε με την παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων στο λιμάνι της Σκοπέλου. Στη διάρκεια τριών ημερών δεκαέξι Χορευτικά συγκροτήματα, 550 χορευτές, παρουσίασαν παραδοσιακές στολές και χορούς από την Κρήτη ως τη και από την ως το Ιόνιο.

Όπως κάθε χρόνο ο στόχος του Φεστιβάλ να ενώσει χορευτές και κοινό σε μια πολιτισμική
συνάντηση και αλληλεπίδραση παραδόσεων και εθίμων από όλη την Ελλάδα, επιτεύχθηκε.
Εκτός από τις παραστάσεις χορών που παρακολούθησαν 7000 θεατές στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν δράσεις σε μια γεμάτη κέφι και διασκέδαση (beach party, παραδοσιακά γλέντια κ.ά.) αλλά και επιμορφωτικό χαρακτήρα, με , ξεναγήσεις και εκθέσεις, επιτραπέζια παιχνίδια και προβολή ντοκιμαντέρ.
Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών έγινε το πρώτο Plastic Free Festival στην Ελλάδα.

Κάθε χρόνο στο τέλος κάθε μέρας του Φεστιβάλ οι διοργανωτές έρχονταν αντιμέτωποι με χιλιάδες πλαστικά μπουκαλάκια νερού και ποτήρια που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκειά του. Φέτος με τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στη βιώσιμη πολιτική που ακολούθησε το Φεστιβάλ (επαναχρησιμοποιούμενα και χάρτινα ποτήρια) εκμηδενίστηκαν οι ρύποι μη ανακυκλώσιμων υλικών.
Στο 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος»παρουσιάστηκαν τα χορευτικά συγκροτήματα με σειρά εμφάνισης: ΠολιτιστικόςΛαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου, Σύλλογος Μανδριτσιωτών Θρακιωτών, Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας, Λύκειο Ελληνίδων ς, Χορευτική Ομάδα Ξένιοι Κρήτες, Ελληνικοί Χοροί Δρώμενα, Ένωση Μικρασιατών Θήβας, Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, Μορφωτικός και Πολιτιστικό Σύλλογος «Καλλίστη» ς 1, Παγκρήτιος Σύλλογος Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Λύκειο των Ελληνίδων Θήβας, Σύλλογος Αγίας Τριάδας Παιανίας, Χορευτικό Τμήμα Πυλαίας Α.Π. Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου “Θυμαιτάδαι” , Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδας, Χορευτικό “Διαμαντής Παλαιολόγος”.


Μεγάλη ήταν η συμβολή των εθελοντών όλων των ηλικιών στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, όλο το νησί συμμετείχε στην τριήμερη με κέφι και ενθουσιασμό,
Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» πραγματοποιήθηκε δυναμικά με την υποστήριξη και την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», μέλος του European και του Word Folklore Festival Association και πιστοποιημένο με το σήμα ποιότητας EFFE LABEL από το European Festivals Association, έχει καθιερωθεί πια ως ένας δυναμικός θεσμός παράδοσης και πολιτισμού με διεθνή απήχηση.
Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», έχει διακριθεί στο διαγωνισμό Τourism Awards 2017 (βραβείο SILVER στην κατηγορία «»)  και στο διαγωνισμό Best City Awards 2016 (βραβείο SILVER στην κατηγορία «πολιτισμός»), έχει αποτελέσει αντικείμενο ακαδημαϊκών ερευνών και μελετών ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, και έχει παρουσιασθεί ως μελέτη περίπτωσης σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια.

Το Φεστιβάλ δεν χρηματοδοτείται από κανένα κρατικό ή και ευρωπαϊκό φορέα. Το ελάχιστο αντίτιμο εισόδου είναι απαραίτητο για την βιωσιμότητα και μακροπρόθεσμη προοπτική του .

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση