Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Ομιλία Αλ. Μεϊκόπουλου στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για ΑΜΕΑ, ΚΕΠΑ, ανασφάλιστους υπερήλικες
Ομιλία Αλ. Μεϊκόπουλου στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για ΑΜΕΑ, ΚΕΠΑ, ανασφάλιστους υπερήλικες

Ομιλία Αλ. Μεϊκόπουλου στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για ΑΜΕΑ, ΚΕΠΑ, ανασφάλιστους υπερήλικες

Ομιλία Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου κατά τη χθεσινή συζήτηση του Νομοσχέδιου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων ς Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισς και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα» στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, την Τρίτη 23.6.2015, με θέμα τη συζήτηση του Νομοσχεδίου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων ς Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισς και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα», τοποθετήθηκε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε λόγο για τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που πετυχαίνει το Νομοσχέδιο για την εύρυθμη λειτουργία της ς μας.

Στην ομιλία του ο βουλευτής τόνισε ότι το παρόν νομοσχέδιο πετυχαίνει έναν διπλό στόχο: «Πρώτον, την ανακούφιση των ΑμεΑ, μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας με την άρση των έως σήμερα γραφειοκρατικών εμποδίων και, δεύτερον, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης αδήλωτης εργασίας, αλλά και την ασφαλιστικών ζητημάτων για πλήθος φορέων».

Ο κ. Μεϊκόπουλος, προχωρώντας στην ανάλυση των επιμέρους διατάξεων του Νομοσχεδίου, επικεντρώθηκε σε τέσσερα βασικά σημεία τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης μνείας. Συγκεκριμένα, επισήμανε την συγκρότηση στο Ι.Κ.Α. ΕΤΑΜ ειδικών κλιμακίων ελέγχου εργοδοτών σε περιοχές και κλάδους όπου κατά περιόδους παρατηρείται αύξηση των δεικτών ανασφάλιστης απασχόλησης και φοροδιαφυγής, την επαναφορά της ς του Ο..Α. σε 30.000 ανασφάλιστους υπερήλικους και ομογενείς που είχε καταργηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου από την 1/1/2013, αποκαθιστώντας με αυτό τον τρόπο μια απάνθρωπη κοινωνική αδικία σε βάρος ενός τμήματος ηλικιωμένων που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και οικονομικής εξαθλίωσης, όπως και την δυνατότητα σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους του ΕΤΑΑ, να επιλέξουν για την ασφάλισή τους έως και τρεις ασφαλιστικές κλάσεις χαμηλότερα με προσαρμογές, ώστε να ανακουφιστούν από τις πολύ υψηλές επιβαρύνσεις των προηγούμενων ετών. Τέλος αναφέρθηκε στην απεμπλοκή χιλιάδων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, που ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, δεν μπορούν να λάβουν τη σύνταξή τους, επειδή έχουν δημιουργήσει οφειλές άνω των 20.000 ευρώ.

Όπως υπογράμμισε, «με την επιμέρους ασφαλιστικών ζητημάτων επαγγελματικών κλάδων αποκαθίστανται οι αδικίες χρόνων και επανέρχεται το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης, ενώ γενικότερα οι διατάξεις του Νομοσχεδίου καταδεικνύουν την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να εξορθολογίσει ασφαλιστικά ζητήματα, που ανέκυψαν αναίτια την τελευταία πενταετία, με άμεσες συνέπειες στη ζωή του πολίτη, και να διευκολύνει τα ΑμεΑ στην καθημερινότητά τους μέσω πληθώρας μέτρων, τα οποία εν πολλοίς έρχονται να καλύψουν ανάγκες που χάθηκαν στις διαδρομές της επιβολής μιας υφεσιακής λογικής».

Ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος με το βίντεο της ομιλίας του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου εδώ.

"Αλιεύοντας" την είδηση