Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Καταψηφίζουν το ν/σ Ιθαγένειας οι ΑΝΕΛ, θέμα “δεδηλωμένης” από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Καταψηφίζουν το ν/σ Ιθαγένειας οι ΑΝΕΛ, θέμα “δεδηλωμένης” από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Καταψηφίζουν το ν/σ Ιθαγένειας οι ΑΝΕΛ, θέμα “δεδηλωμένης” από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Ενα προαναγγελθέν ρήγμα στους κόλπους της δικομματικής κυβερνώσας πλειοψηφίας, επισημοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή, καθώς οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» – ο μικρός κυβερνητικός εταίρος, δήλωσαν στην Ολομέλεια ότι καταψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο μέσω του οποίου επιχειρείται να ρυθμιστούν θέματα Ιθαγένειας για παιδιά μεταναστών.

Θεωρητικά, το νόμου δεν θα απορριφθεί από την εθνική αντιπροσωπεία, αφού υπάρχουν άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν θα το καταψηφίσουν, ακόμα κι αν έχουν –όπως σημειώνουν- ενστάσεις επί διατάξεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Ποτάμι. Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ που τάσσεται υπέρ της νομοθετικής πρωτοβουλίας, ήγειρε ξαφνικά θέμα «δεδηλωμένης», επικαλούμενο ακριβώς (διά στόματος Λ.Γρηγοράκου) τη διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ.

«Είναι μείζον πολιτικό θέμα να μην υποστηρίζεται μια νομοθετική πρωτοβουλία από το σύνολο» της κυβερνώσας πλειοψηφίας, τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Και με αυτό ως αφορμή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Αδ. Γεωργιάδης σε παρέμβασή του είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να καταθέσει αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας, ώστε όπως σημείωσε να καταδειχθεί ότι δεν υπάρχει «δεδηλωμένη» για την κυβέρνηση.

«Θέλουμε ένα νόμο που να αντέχει στο χρόνο, να μην μπει σε δικαστική περιπέτεια. Θέλουμε να τύχει ευρείας πλειοψηφίας, να υπάρχει μεγάλη πολιτική και κοινωνική συναίνεση» έλεγε λίγο νωρίτερα η κα Τασία Χριστοδουλοπούλου, αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο.

Ως χρονικό όριο λήξης της συνεδρίασης, άρα και διεξαγωγής της ψηφοφορίας –ονομαστικής ή μη- ορίστηκε η 7 μμ, ενώ ως γνωστόν αρχικώς ήταν να ολοκληρωθεί στις 4 μμ.

Εντονα επικριτικός έναντι των προβλέψεων του νομοσχεδίου εμφανίστηκε εκ μέρους της ο κ. Γ. Γεωργαντάς.

Σημειώνεται, τέλος, ότι αν και είναι γνωστές οι θέσεις της ΧΑ, αίσθηση προκάλεσαν οι ακραία ρατσιστικοί τόνοι που χρησιμοποίησε κατά την τοποθέτησή του ο εισηγητής του κόμματος Μ. Αρβανίτης.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση