Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Στον …αέρα κινδυνεύουν να τιναχτούν έργα της ΔΕΥΑΜΒ
Στον …αέρα κινδυνεύουν να τιναχτούν έργα της ΔΕΥΑΜΒ

Στον …αέρα κινδυνεύουν να τιναχτούν έργα της ΔΕΥΑΜΒ

Στον …αέρα κινδυνεύουν να τιναχτούν έργα της ΔΕΥΑΜΒ, δεδομένου ότι το αρμόδιο Υπουργείο το οποίο έχει κλείσει τις στρόφιγγες χρηματοδοτούμενων έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΠΠΕΡΑΑ.

Αυτό τονίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ από υπηρεσιακό στέλεχος, το οποίο ανέφερε ότι οι έχουν σταματήσει από τις αρχές Απριλίου, σημειώνοντας πως το ανεξόφλητο ποσό μέχρι σήμερα ανέρχεται στο 1.842.000 , ενώ σε αυτό θα προστεθεί ακόμη ένας λογαριασμός για τα έργα των Δικτύων Αποχέτευσης Ακαθάρτων , Αγριάς κι Αγ. Στεφάνου ενώ προβλήματα ανακύπτουν και με τους αναδόχους των έργων οι οποίοι προχωρούν σε διακοπής.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στ. Παπαευσταθίου, χαρακτήρισε την κατάσταση ιδιαιτέρως σοβαρή, δεδομένου του χρόνου λήξης των εργασιών κι ενημέρωσε ότι η Επιχείρηση έχει αποστείλει σχετικά έγγραφα προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΠΕΡΑΑ, στους βουλευτές του Νομού και στην ΕΔΕΥΑ, .

Η νέα νομική σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ κα. Βλασταρίδου, που ανέλαβε μετά τη λήξη της ολιγόμηνης συνεργασίας της Επιχείρησης με τον κ. Καραγκιόζο, είπε ότι αναμένεται η απάντηση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΠΕΡΑΑ προκειμένου η επιχείρηση να προβεί στις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Δημ. Κουτσιφέλης, πρότεινε να αναληφθεί πρωτοβουλία και να υπάρξει δέσμευση να μην «φορτωθούν» οι ΔΕΥΑ τα χρήματα αυτά, αλλά και οι οποιεσδήποτε απαιτήσεις των αναδόχων να μην βαρύνουν τις ΔΕΥΑ.

Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ τόνισε ότι τα έργα αυτά αφορούν στις διακλαδώσεις των έργων εκτιμώντας ότι σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης, πιθανώς να υπάρξουν αιτήματα αποζημιώσεων από τους εργολάβους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος στη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ σχετικά με τα ευρήματα της Έκθεσης Ελέγχου επί της οικονομικής διαχείρισης της Επιχείρησης του 2011, από τους Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές, όπου -μεταξύ άλλων- αναφέρονταν απαίτηση της ΔΕΥΑΜΒ από την εταιρεία «Κατασκευή .Ε.» ύψους 116.856 .

Σύμφωνα με την , η εταιρεία κηρύχτηκε έκπτωτη και η διόρθωση της λογιστικής εγγραφής που συστήνεται δεν έχει κάποιο ουσιώδες νόημα. Ωστόσο προτείνεται η Επιχείρηση να κινηθεί νομικά. Υπηρεσιακό στέλεχος επεσήμανε ότι στα ταμεία, παρουσιάζεται μία διαφορά 2.200 ευρώ που εμφανίζεται σε όλα τα χρόνια και πρόκειται για διαφορά ελλείμματος, η οποία χρονολογείται πάνω από πέντε έτη.

Η διαφορά αυτή εντοπίστηκε και σε αυτόν τον έλεγχο ενώ σύντομα αναμένεται να έρθει στο Διοικητικό Συμβούλιο και η ελέγχου για το 2012.

Στο Πειθαρχικό δύο ταμίες της ΔΕΥΑΜΒ

Εν τω μεταξύ, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο θα παραπεμφθούν οι δύο ταμίες της ΔΕΥΑΜΒ, που κατηγορούνται ότι «ανακύκλωναν» χρήματα από το ταμείο για δικές τους υποθέσεις και στη συνέχεια τα επέστρεφαν.

Το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, που αποφάσισε την παραπομπή τους, ενώ έγινε γνωστό ότι το πόρισμα του πειθαρχικού θα κοινοποιηθεί στην Πταισματοδίκη Βόλου που το έχει ζητήσει.

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος επέστρεψε το σύνολο του ποσού που είχε υπεξαιρέσει και ο δεύτερος μεγάλο μέρος του, ενώ συνολικά πρόκειται για ποσά χιλιάδων Ευρώ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση