Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Δενδροφύτευση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λεχωνίων με την συνδρομή του Δήμου Βόλου
Δενδροφύτευση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λεχωνίων  με την συνδρομή του Δήμου Βόλου

Δενδροφύτευση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λεχωνίων με την συνδρομή του Δήμου Βόλου

 

 

Δενδροφύτευση  συνολικά  50 δένδρων στο περιβάλλον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδς Άνω Λεχωνίων έγινε σήμερ Δευτέρα 30 Μαρτίου του 2015.

Η συγκεγκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της Περιβαλλοντιικής Εκπαίδευσης και του προγράμματος «Κοινωνικού Σχολείου», όπου προτείνεται η ενεργός συμμετοχή των ών, εκπαιδευτικών, γονέων και άλλων τοπικών φορέων σε δράσεις με σκοπό αφενός μεν την ευαισθητο των παιδιών για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή του πρασίνου στην ποιότητα της ζωής μας, και αφετέρου στον καλλωπισμό και την αναβάθμιση του χώρου του υ.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τον σύλλογο εκπαιδευτικών του υ και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και δια του δασοπόνου και αντιπροέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Κωνσταντίνου Καλιμόπουλου έγινε σχετικό αίτημα στο Δασαρχείο Λάρισας για την παροχή πενήντα δένδρων.

Στη συνέχεια ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου με σχετικό αίτημα   στην Αντιδήμαρχο Πρασίνου και Ποιότητας Ζωής   Μήνα Καλογήρου για την διάθεση ειδικευμένου προσωπικού για την υλο των εργασιών της δενδροφύτευσης. Η ανταπόκριση του Δήμου  ήταν άμεση και έτσι σήμερα με την συμμετοχή όλων των προαναφερθέντων πραγματοποιήθηκε η φύτευση των πενήντα δένδρων στο περιβάλλον χώρου του σχολείου.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση