Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα για βιολί και πιάνο στο Μουσικό Σχολείο
Συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα για βιολί και πιάνο στο Μουσικό Σχολείο

Συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα για βιολί και πιάνο στο Μουσικό Σχολείο

Το παρουσιάζει μια ξεχωριστή Μουσικής Δωματίου το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 και 18:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου, 54ου Συντάγματος Ε Τέρμα με Αρσινόης.

Η αποτελεί μέρος του ετήσιου προγραμματισμού του σχολείου για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά και περιλαμβάνει έργα για βιολί και πιάνο με σολίστ τους καθηγητές Δημήτρη Καραμανώλη και Στέφανο Κωνσταντινίδη αντίστοιχα.

Οι δύο δεξιοτέχνες συνεργάστηκαν με επιτυχία για να παρουσιάσουν στο φιλόμουσο κοινό της πόλης αλλά και στους του Μουσικού Σχολείου ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με τρεις σονάτες για βιολί και πιάνο των J.S. Bach, L.v. Beethoven και J. Brahms, όλες σε Λα μείζονα. Έχει ιδιαίτερη σημασία και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι και οι τρεις αυτές σονάτες είναι γραμμένες σ' αυτήν την τονικότητα, αφού σύμφωνα με τον ChristianSchubart, η Λα μείζονα εκφράζει την άδολη , την ελπίδα επανένωσης αγαπημένων προσώπων, τη νεανική ευθυμία και την πίστη στο Θεό.

Όπως τονίζει ο διευθυντής του σχολείου Παναγιώτης Μανδράκης, «…είναι ουσιώδες, εποικοδομητικό και ενθαρρυντικό ταυτόχρονα για τους να έχουν την ευκαιρία να δουν τους ίδιους τους καθηγητές τους, αυτούς που κάθε εβδομάδα συναντούν στα μαθήματά τους, να λειτουργούν και ως βιρτουόζοι του οργάνου που τους διδάσκουν, διότι μόνον έτσι καταλαβαίνουν ότι αυτό που μαθαίνουν δεν είναι απλές τεχνικές αλλά βήματα που οδηγούν σε μια ολοκληρωμένη έκφραση μιας σπουδαίας τέχνης, της ς»

Πράγματι οι καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου Δημήτρης Καραμανώλης (βιολί) και ο Στέφανος Κωνσταντινίδης (πιάνο) εκτός από αφοσιωμένοι στο τους, είναι και εξαιρετικοί σολίστ, όπως και όλοι οι συνάδελφοί τους, και το σχολείο με τις συναυλίες αυτές τους δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σ' ένα ευρύτερο κοινό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση