Βρίσκεστε εδώ:  / ΛΑΡΙΣΑ / Αντιδιαβρωτικά αντιπλημμυρικά έργα στους χειμάρρους της Π.Ε. Λάρισας
Αντιδιαβρωτικά αντιπλημμυρικά έργα στους χειμάρρους της Π.Ε. Λάρισας

Αντιδιαβρωτικά αντιπλημμυρικά έργα στους χειμάρρους της Π.Ε. Λάρισας

Στη δημιουργία αντιδιαβρωτικών αντιπλημμυρικών έργων σε χειμάρρους της Π.Ε Λάρισας προχωρά η Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του εν λόγω έργου προϋπολογισμού 400.000,00 € η κατασκευή του οποίου έχει σαν στόχο την πρόληψη σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών, όπως είναι οι έντονες βροχοπτώσεις.

Όπως τόνισε ο κ. : «Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν. Με έργα όπως αυτό στοχεύουμε ως Θεσσαλίας στην προστασία των οικισμών και των καλλιεργειών, από έκτακτα καιρικά φαινόμενα τα οποία λόγω της αλλαγής του κλίματος γίνονται ολοένα και πιο συχνά. Έτσι πέραν του ότι θωρακίζουμε αντιπλημμυρικά την περιοχή, προστατεύουμε το περιβάλλον, αναβαθμίζουμε τη ζωή των πολιτών και δίνουμε λύση σε υπαρκτά προβλήματα».

Οι επεμβάσεις θα γίνονται κυρίως για την προστασία από έντονα καιρικά φαινόμενα για τα οποία θα υπάρχει από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Με την παρούσα εργολαβία, προβλέπεται να καθαριστούν και να προστατευτούν χείμαρροι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, που συχνά δημιουργούν σοβαρά προβλήματα διάβρωσης αλλά και πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη πεδινή και ημιορεινή περιοχή του νομού.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται, όλο και πιο συχνά, έκτακτα πλημμυρικά φαινόμενα με στους υφιστάμενους χείμαρρους να δημιουργούνται διαβρώσεις στα πρανή με τους όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την των πολιτών αλλά και των περιουσιών τους.

Κατά την υπογραφή ήταν παρόντες ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης Χρήστος Λυτροκάπης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Καραμπούζης και ο ανάδοχος Γιάννης Τόλιος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

  • Διαδικτυακή ομάδα γονέων από το «Πρόταση Ζωής» - ΟΚΑΝΑ #ομάδαγονέων - https://t.co/aI7EpnANx2 -

  • Ασφαλή πρόσβαση στην Μ. Παναγίας Οδηγήτριας στην Πορταριά δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/CP7LgdXr2z… -

"Αλιεύοντας" την είδηση