Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Ενημερωτικό σποτ της ΔΕΥΑ Σκιάθου για το νερό
Ενημερωτικό σποτ της ΔΕΥΑ Σκιάθου για το νερό

Ενημερωτικό σποτ της ΔΕΥΑ Σκιάθου για το νερό

Ενημερωτικό σποτ που απευθύνεται στους Ευρωπαίους για το νερό, προβάλλεται από τη Σκιάθου, εδώ και τρεις ημέρες διαδικτυακά.

Ο αρόεδρος της Σκιάθου Λ. Βιολέττας, εξήγησε ότι το συγκεκριμένο σποτ ετοιμάστηκε πέρυσι στο , όπου συμμετείχε ο Σκιάθου, στο πλαίσιο προγράμματος και είναι διάρκειας 40” κι απευθύνεται στους ευρωπαίους για την εξοικονόμηση του νερού και συνδέει και την ενέργεια που καταναλώνεται

Επίσης είποε ότι η ΔΕΥΑ Σκιάθου, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα σχετικό με το νερό,διοργανώνει 1 και 2 Σεπτεμβρίου συνέδριο στο “Σκιάθος Παλλάς”, όπου θα παρουσιαστούν τα του ευρωπαϊκού προγράμματος.

Όσον αφορά στα ύδρευσης που γίνονται στο νησί και την ποιότητα του νερού, υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή έχει φροντίσει για την επάρκεια του νερού και δεν παρατηρούνται προβλήματα και παράλληλα γίνονται εργασίες για τη βελτίωση της ποιότητάς του.

Όπως εξήγησε «Από το 2008 υπήρχε θέμα αυξημένης περιεκτικότητας στην παραμετρική τιμή του υδραργύρου. Όταν αναλάβαμε το Δήμο, η συγκεκριμένη τιμή ήταν στις 5.000mgr/l, με όριο το 1.000μgr/l. Μετά από σειρά έργων που προχώρησαμε, πλέον η συγκέντρωση βρίσκεται στα 750μgr με όριο το 1.000, ωστόσο δεν έχουμε προχωρήσει σε άρση της απαγόρευσης κατανάλωσης προς πόση του νερού. Μειώσαμε την άντληση από την παλιά πηγή υδροδότησης και πλέον χρησιμοποιούμε νέες ».

Ο κ. Βιολέττας είπε ακόμη ότι οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑ και η Δημοτική Αρχή δίνουν καθημερινά «μάχη» προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες που παρουσιάζονται, δεδομένης της έλλειψης προσωπικού και πρόσθεσε: «Σε όλο αυτό τον αγώνα δε μας βοηθά και η κρατική μηχανή. Με τον τρόπο που ασκείται ο δημοσιονομικός έλεγχος, είναι περισσότερο έλεγχος σκοπιμότητας κι όχι νομιμότητας. Δεν μπορεί να ασκείται δημοσιονομικός έλεγχος με κριτήρια άλλου τόπου. Η κάθε περιοχή έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, τις οποίες γνωρίζουν οι κι έτσι θα πρέπει να γίνεται».

"Αλιεύοντας" την είδηση