Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Στη 2η ροή του Erasmus+ το 1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας
Στη 2η ροή του Erasmus+ το 1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας

Στη 2η ροή του Erasmus+ το 1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ιωνίας

Από τις 24 Απριλίου έως τις 29 Απριλίου 2023, οκτώ του 1ου Νές Ιωνίς ς συμμετείχαν στη 2η ροή του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο : «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ» και κωδικό 2022-1-EL01-KA121-VET-000062506.

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το επαγγελματικό σχολείο Klaipeda Technology Training Centre που εδρεύει στην πόλη της Κλαϊπέντα στη Λιθουανία.

Οι Κόκκινος Δ., Τουλιάτος Π., Αρσένη Ε., Καμπούρη Α., Μαγκλάρα Ε., Πλαβός Ε., Μιχάλη Σ. και Καραγιάννη Π, έγιναν δεκτοί με θέρμη από την διευθύντρια του σχολείου και τους υπεύθυνους του προγράμματος.
Ενημερώθηκαν σχετικά με τα προγράμματα σπουδών, τον τρόπο λειτουργίας του επαγγελματικού λυκείου και τους κανόνες που διέπουν την λειτουργία του. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τα τμήματα του επαγγελματικού σχολείου που αφορούν στις ειδικότητες των Μηχανικών Οχημάτων, της Αισθητικής, της Κομμωτικής και Εφαρμοσμένων Τεχνών και  έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε εκτενής ενημέρωση και συζήτηση γύρω από τα θέματα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου, των μαθητών, της σχολικής μονάδας καθώς και των διευθυντών.
Επιτεύχθηκαν έτσι οι βασικοί στόχοι του σχεδίου , η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών αξιολόγησης και γενικότερα η ευαισθητοποίηση και κατανόηση του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως της κοινωνικής, πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της.
Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο ενίσχυσε την Ευρωπαϊκή διάσταση του σχολείου, βοήθησε στην κατανόηση του εκπαιδευτικού συστήματος της Λιθουανίας, και ασφαλώς ενίσχυσε την μελλοντική συνεργασία με το σχολείο της Κλαϊπέντα προς όφελος των μαθητών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση