Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας Υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ
Επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας Υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ

Επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας Υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ

Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας με την Φ.251/59038/Α5/25-05-2021 Υ.Α του Υ.ΠAI.Θ. έχει οριστεί ως έδρα της Επιτροπής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας Υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ, έτους 2021.

Η εν λόγω Επιτροπή θα λειτουργήσει στο Στάδιο “Τάκης Συνετόπουλος” (ΕΑΚ Βόλου) από 24-06-2021 έως και τις 7-7-2021 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής ) τις ώρες 07:30-13:30.

Η παραπάνω επιτροπή στελεχώνεται από ιατρούς παθολόγους, καρδιολόγους και οφθαλμίατρους.

Καλούνται ιδιώτες ιατροί των παραπάνω ειδικοτήτων να υποβάλουν αίτηση ενδιαφέροντος για την στελέχωση της Επιτροπής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας.

Η συμμετοχή των ιατρών είναι αμειβόμενη.

με τους προέδρους των Λυκειακών Επιτροπών Εξετάσεων

Aπό τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας διοργανώθηκε την Τετάρτη 09/06/2021 με όλους τους προέδρους των Λυκειακών Επιτροπών Εξετάσεων στη διάρκεια της οποίας δόθηκαν όλες οι απαραίτητες οδηγίες και διευκρινήσεις που αφορούν στην πραγματοποίηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας  Χαράλαμπος Σταχτέας σημείωσε ότι η εμπειρία, η ευσυνειδησία και ο επαγγελματισμός που διακρίνει όλα τα άτομα που απαρτίζουν τις Λυκειακές Επιτροπές, αποτελούν εγγύηση για την επίτευξη του στόχου που είναι η απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων.

 

Παρουσίαση Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων

Την Παρασκευή 11/6/2021 και ώρα 12.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στην αίθουσα του με θέμα: «Παρουσίαση Πειραματικών και Πρότυπων σχολείων».

Στη θα παρευρίσκονται, εκτός από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας,  Χαράλαμπο Σταχτέα και o διευθυντής του Πρότυπου Σχολείου (2ο Γ/σιο Βόλου)   Απόστολος Ζαχαρός, καθώς και η διευθύντρια του Πειραματικού σχολείου (1ο Γ/σιο Νέας Ιωνίας)   Ελένη Χατζηδημητρίου.

Πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»

 Συνεχίζεται το πρόγραμμα παροχής 200 € σε δικαιούχους χαμηλών  εισοδημάτων, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop,  desktop) εκπαιδευτικής υποστήριξης.

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Ψηφιακή  Μέριμνα» και στοχεύει στον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό της  σύγχρονης εκπαιδευτικής πραγματικότητας.

Το πρόγραμμα αφορά  οικογένειες με τέκνα ηλικίας από 4 έως 24 ετών, τα οποία φοιτούν σε
επιλέξιμη δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο  διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπος Σταχτέας   οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του  προγράμματος https://www.digital-access.gov.gr ώστε να ενημερωθούν για  το πρόγραμμα, τα επιλογής και την αναλυτική διαδικασία για  την υποβολή της αίτησης επιχορήγησης. Κατόπιν, πρέπει να καταθέσουν  ηλεκτρονικά την αίτηση μέσα από την εφαρμογή:
https://beneficiary.digital-access.gov.gr/.

Επισημαίνεται ότι κάθε  δικαιούχος μπορεί να καταθέσει μόνο μία αίτηση στο σύστημα, η οποία θα  πρέπει να αφορά στο σύνολο των εξαρτώμενων τέκνων τα οποία είναι  επιλέξιμα να λάβουν επιταγή.

Ύστερα από σύσταση του ΥΠΑΙΘ, η ΔΔΕ Μαγνησίας έστειλε σε όλα τα  σχολεία ειδικό επεξηγηματικό κείμενο για το πρόγραμμα «Ψηφιακή  Μέριμνα», ζητώντας να ενημερωθούν όλοι οι γονείς/κηδεμόνες των για να αξιοποιηθεί η συγκεκριμένη δυνατότητα που προσφέρει η πολιτεία  από όσο το δυνατό περισσότερες οικογένειες έχουν ανάγκη να
πριμοδοτηθούν για την αγορά ψηφιακού εξοπλισμού για τα τους.

Η  ημερομηνία λήξης του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» είναι η Παρασκευή  30 Ιουλίου 2021.

Επειδή μετά το πέρας της προαναφερόμενης ημερομηνίας,  δεν θα είναι δυνατή η υποβολή νέων αιτήσεων, ο κ. Σταχτέας προτρέπει  τους γονείς των Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής, να  επισκεφτούν την αντίστοιχη ιστοσελίδα για να πληροφορηθούν εάν είναι
δικαιούχοι της επιδότησης για κάθε τους, προκειμένου να μην  χαθεί η ευκαιρία που προσφέρεται από την πολιτεία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τελικός Roland Garros: 1-0 σετ υπέρ του Στέφανου Τσιτσιπ - https://t.co/C6N79UUiBO -

  • #πανελλαδικές 2021: Σηκώνουν αυλαία τη Δευτέρα #πανελλαδικές - https://t.co/nXeXftN3Uz -

  • Self-tests: Πώς θα διατεθούν από 14-19 Ιουνίου σε εκπαιδευτικούς και μαθητές - https://t.co/JX5VPaANAq -

"Αλιεύοντας" την είδηση