Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας – FIAVET στη Σκιάθο
Συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας – FIAVET στη Σκιάθο

Συνέδριο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας – FIAVET στη Σκιάθο

Ο Δήμος Σκιάθου σε με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού- ΕΟΤ, διοργανώνει για πρώτη φορά στη χώρα μας το ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης των Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας – FIAVET. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκιάθου, στο Μπούρτζι.

Τις του Συνεδρίου θα παρακολουθήσουν 50 εκπρόσωποι των μεγαλύτερων τουριστικών πρακτορείων, καθώς και διακεκριμένοι δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης από την Ιταλία.

Τιμώμενοι προσκεκλημένοι του Συνεδρίου είναι ο πρόεδρος της Ένωσης του Συνδέσμου Ιταλικής Κρουαζιέρας Leonardo Massa και ο γενικός διευθυντής της Alitalia Nicola Bonacchi.

Τις του Συνεδρίου θα χαιρετήσουν, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο αντιπρόεδρος της HATTA Μάριος Καμμένος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Ιωάννης Κονδύλης.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα οργανωθούν συναντήσεις B2B με τους τουριστικούς πράκτορες, και τους φορείς και επιχειρηματίες του τουρισμού της Σκιάθου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Πέμπτη 10.6.2021 στο pressoffice@n-skiathos.gr και στο τηλέφωνο 2427350104.

Το διάστημα παραμονής των συνέδρων στη Σκιάθο 10-12 Ιουνίου, έχει σχεδιαστεί από τη Δημοτική Αρχή ένα πρόγραμμα φιλοξενίας-γνωριμίας με τον προορισμό.

H πρόταση για τη διοργάνωση του Συνεδρίου συζητήθηκε με πρωτοβουλία της προϊσταμένης του Γραφείου του ΕΟΤ Ιταλίας, Κυριακής Μπουλασίδου, κατά τη συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου στην έκθεση τουρισμού TTG στο Ρίμινι της Ιταλίας, (14-16 Οκτωβρίου 2020), όπου τον Δήμο είχαν εκπροσωπήσει ο δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας και ο ατιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Διαμαντής Μαθηνός.

«Πρόκειται για μια δράση που θα σηματοδοτήσει ως σημείο αναφοράς το πέρασμα σε ένα νέο ξεκίνημα για τον τουρισμό μεταξύ των δύο χωρών, αφήνοντας πίσω την πιο δύσκολη περίοδο που διανύει ο τουρισμός παγκοσμίως.

Μια σημαντική δράση που θα δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας αλλά και ουσίας πως μπορούμε να υποδεχτούμε με τους επισκέπτες μας. Η πραγματοποίηση του Συνεδρίου δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την υποστήριξη των θεσμικών φορέων και των χορηγών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, για την στενή συνεργασία, τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ για τη σπουδαία υποστήριξη και την προϊσταμένη του ΕΟΤ Ιταλίας Κυριακή Μπουλασίδου για την άριστη συνεργασία.

Ευχαριστώ ακόμη τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη για την ουσιαστική υποστήριξη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μεγάλους χορηγούς, την Aegean Airlines, που ανέλαβε την μετακίνηση όλων των συνέδρων από την Ιταλία στη χώρα μας, και το ξενοδοχείο Skiathos Palace πoυ ανέλαβε τη φιλοξενία του 50% και πλέον των φιλοξενούμενών μας. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αλέξανδρο Ευσταθίου, για την αμέριστη υποστήριξη, όπως και το τουριστικό γραφείο Dolphin of Skiathos, τα ξενοδοχεία Skiathos Princess, Elivi, Mandraki,  το εστιατόριο Ergon, το καΐκι Καλυψώ,  και τον Όμιλο Σκλαβενίτη, για τις παροχές φιλοξενίας.

Τις τοπικές επιχειρήσεις το άνθος του γiαλούεργαστήρι παραδοσιακών γλυκών, τον Χρήστο Τάσο, το “Άριστον bakery”, τον Αντρέα Τάσο, που συνέβαλαν στο πρόγραμμα φιλοξενίας.

Τέλος για την υλοποίηση και εφαρμογή όλου του προγράμματος ευχαριστώ θερμά τις εθελόντριες Χαρά Πασχάλη και Παναγιώτα Φιλάρετου.” δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμφωνία Ολυμπιακού Βόλου με Σέζαρ Κότο #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/uHXcCs4qHX -

  • Πολωνία και χώρες Βαλτικής σπεύδουν στο πλευρό της Ουκρανίας φοβούμενες ρωσική επίθεση - https://t.co/i94li8hV04… -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Μεταφορά πολικών αερίων μαζών προς την Ελλάδα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/rU1ZGAsptH -

"Αλιεύοντας" την είδηση