Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Άμεση ανάγκη πρόσληψης αναπληρωτών και μόνιμων διορισμών
ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Άμεση ανάγκη πρόσληψης αναπληρωτών και μόνιμων διορισμών

ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Άμεση ανάγκη πρόσληψης αναπληρωτών και μόνιμων διορισμών

Όπως είναι γνωστό, με την α’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών καλύφθηκε περίπου το 1/3 των κενών. Όπως σε όλη τη χώρα, συνεχίζουν να υπάρχουν πάρα πολλά κενά, τόσο στην Α’ όσο και στη Β’ (νησιωτική) περιοχή , ακόμα και σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.

Το έχει εισηγηθεί τις τοποθετήσεις – διαθέσεις – αποσπάσεις όλων των διαθέσιμων εκπαιδευτικών, με βάση τα στοιχεία της Διοίκησης. Ωστόσο διαπιστώνεται μια σύγχυση και ασυνεννοησία της Διοίκησης στη Θεσσαλία, όπως προκύπτει από το έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης που ζητούσε στις 23/9 κενά και πλεονάσματα απευθείας από όλα τα και το σχετικό έγγραφο της . Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων έχουν κατ’ επανάληψη ενημερώσει τη Διεύθυνση για τα κενά και τα πλεονάσματα. Ειδικά τη Δευτέρα 23/9 αλλά ακόμα και σήμερα 26/9 το μεσημέρι δεν είχαν ανακοινωθεί από τη ΔΔΕ όλες οι τοποθετήσεις  – διαθέσεις εκπαιδευτικών, αν και υπάρχει σχετική απόφαση του από Παρασκευή 20/9. Συνεπώς τη Δευτέρα 23/9 οι Διευθυντές δεν είχαν πλήρη για τη στελέχωση των σχολείων τους και σε μεγάλο βαθμό την αγνοούν ακόμα και σήμερα.

Το ΠΥΣΔΕ έχει ήδη εισηγηθεί τις πάνω από 100 κενές θέσεις για πρόσληψη αναπληρωτών  στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της , την Παρασκευή 20/9/19, όπως ζητήθηκε από το Υπουργείο και την Περιφερειακή Διεύθυνση. Προκαλεί εντύπωση λοιπόν ο υπερβάλλων ζήλος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και ευρύτερα η αποφυγή ευθυνών για τις ελλείψεις. Δεν είδαμε τον ίδιο ζήλο για την κάλυψη των κενών και την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων, ένα σχεδόν μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους. Καλούμε το Υπουργείο και την Περιφερειακή Εκπαίδευση Θεσσαλίας να καλύψουν αμέσως τις ανάγκες των σχολείων με όλους τους απαραίτητους . Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και όσους άμεσα ή έμμεσα αμφισβητούν την αναγκαιότητα μαζικών μόνιμων διορισμών να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για μόνιμες εκπαιδευτικών,  άμεσα στην Ειδική Αγωγή, με προσδιορισμό οργανικών και στα ΕΕΕΕΚ και τα Τμήματα Ένταξης.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #φωτιά σε ξερά χόρτα στα Καλά Νερά #ΚαλάΝερά #φωτιά - https://t.co/NXwyLcCRuI -

  • #πολιτική και Ποδήλατο: Η ανάγκη για συνεχή κίνηση #πολιτική - https://t.co/HneMBnthy2 -

  • Εκδήλωση στο ΚΠΕ Μακρινίτσας για τον ήρωα του 1821 Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου #ΚΠΕΜακρινίτσας - https://t.co/u6GH17WZFv -

"Αλιεύοντας" την είδηση