Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Άμεση ανάγκη πρόσληψης αναπληρωτών και μόνιμων διορισμών
ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Άμεση ανάγκη πρόσληψης αναπληρωτών και μόνιμων διορισμών

ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Άμεση ανάγκη πρόσληψης αναπληρωτών και μόνιμων διορισμών

ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Όπως είναι γνωστό, με την α’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών καλύφθηκε περίπου το 1/3 των κενών. Όπως σε όλη τη χώρα, συνεχίζουν να υπάρχουν πάρα πολλά κενά, τόσο στην Α’ όσο και στη Β’ (νησιωτική) περιοχή Μαγνησίας, ακόμα και σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.

Το ΠΥΣΔΕ έχει εισηγηθεί τις τοποθετήσεις – διαθέσεις – αποσπάσεις όλων των διαθέσιμων εκπαιδευτικών, με βάση τα στοιχεία της Διοίκησης. Ωστόσο διαπιστώνεται μια σύγχυση και ασυνεννοησία της Διοίκησης στη Θεσσαλία, όπως προκύπτει από το έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης που ζητούσε στις 23/9 κενά και πλεονάσματα απευθείας από όλα τα σχολεία και το σχετικό έγγραφο της ΔΔΕ Μαγνησίας. Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων έχουν κατ’ επανάληψη ενημερώσει τη Διεύθυνση για τα κενά και τα πλεονάσματα. Ειδικά τη Δευτέρα 23/9 αλλά ακόμα και σήμερα 26/9 το μεσημέρι δεν είχαν ανακοινωθεί από τη ΔΔΕ όλες οι τοποθετήσεις  – διαθέσεις εκπαιδευτικών, αν και υπάρχει σχετική απόφαση του ΠΥΣΔΕ από Παρασκευή 20/9. Συνεπώς τη Δευτέρα 23/9 οι Διευθυντές δεν είχαν πλήρη για τη στελέχωση των σχολείων τους και σε μεγάλο βαθμό την αγνοούν ακόμα και σήμερα.

Το ΠΥΣΔΕ έχει ήδη εισηγηθεί τις πάνω από κενές θέσεις για πρόσληψη αναπληρωτών  στη δευτεροβάθμια της Μαγνησίας, την Παρασκευή 20/9/19, όπως ζητήθηκε από το Υπουργείο και την Περιφερειακή Διεύθυνση. Προκαλεί εντύπωση λοιπόν ο υπερβάλλων ζήλος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και ευρύτερα η αποφυγή ευθυνών για τις ελλείψεις. Δεν είδαμε τον ίδιο ζήλο για την κάλυψη των κενών και την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων, ένα σχεδόν μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους. Καλούμε το Υπουργείο και την Περιφερειακή Θεσσαλίας να καλύψουν αμέσως τις ανάγκες των σχολείων με όλους τους απαραίτητους . Καλούμε το και όσους άμεσα ή έμμεσα αμφισβητούν την αναγκαιότητα μαζικών μόνιμων διορισμών να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για μόνιμες εκπαιδευτικών,  άμεσα στην Ειδική Αγωγή, με προσδιορισμό οργανικών και στα ΕΕΕΕΚ και τα Τμήματα Ένταξης.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση