Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Θέματα παιδείας στη συνάντηση Γ. Πολύζου-Δωροθέας Κολυνδρίνη
Θέματα παιδείας στη συνάντηση Γ. Πολύζου-Δωροθέας Κολυνδρίνη

Θέματα παιδείας στη συνάντηση Γ. Πολύζου-Δωροθέας Κολυνδρίνη

Την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, , επισκέφθηκε στο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Πολύζος, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο προσωπικού κ. Σκούθρα, με την οποία συζήτησαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδική αναφορά έγινε στη μεταφορά των μαθητών, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με τον κ. Πολύζο να επιβραβεύει  τόσο την αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη, όσο και την αρμόδια Υπηρεσία, τη Δ/νση Διοικητικού-Οικονομικού , για όλες τις έγκαιρες ενέργειες και διαδικασίες στις οποίες προέβησαν και δεν έχουν δημιουργηθεί θέματα με τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία του Νομού.

Όπως ανέφερε σχετικά η κ. Κολυνδρίνη  “η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γίνεται με Ειδικά Μαθητικά Δελτία και με συμβάσεις, ακριβώς όπως ίσχυαν στο τέλος του προηγούμενου σχολικού έτους.  Η Περιφερειακή Ενότητα με πρωταρχικό γνώμονα την ασφάλεια μεταφοράς των μαθητών, πραγματοποίησε έγκαιρα και ολοκλήρωσε ήδη διεθνή ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς για τρία σχολικά έτη 2018-2020. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δίπλα στη μαθητική κοινότητα, ακούμε τα αιτήματά τους και διενεργούμε έγκαιρα τις διαδικασίες που προβλέπονται σχετικά με την ασφαλή μεταφορά τους, λαμβάνοντας υπόψη τα γεωγραφικά, μορφολογικά και μετεωρολογικά δεδομένα της περιοχής”.

Ο κ. Πολύζος υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δ/νσεων Εκπαίδευσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά την παραχώρηση ιδιόκτητου κτιρίου της Περιφέρειας στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κάτι που συνετέλεσε σημαντικά στη μείωση των δαπανών.

Μάλιστα η   δεσμεύτηκε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων θα προχωρήσει σε συντήρησης του εν λόγω κτιρίου.

Τέλος συζητήθηκε μια σειρά δράσεων που θα αναλάβουν από κοινού η Θεσσαλίας με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχουν να κάνουν με τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, με αντικείμενο φυσικά την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση