Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Θέματα παιδείας στη συνάντηση Γ. Πολύζου-Δωροθέας Κολυνδρίνη
Θέματα παιδείας στη συνάντηση Γ. Πολύζου-Δωροθέας Κολυνδρίνη

Θέματα παιδείας στη συνάντηση Γ. Πολύζου-Δωροθέας Κολυνδρίνη

Την αντιπεριφερειάρχη και Σποράδων, , επισκέφθηκε στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Πολύζος, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο προσωπικού κ. Σκούθρα, με την οποία συζήτησαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδική αναφορά έγινε στη μεταφορά των μαθητών, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, με τον κ. Πολύζο να επιβραβεύει  τόσο την αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη, όσο και την αρμόδια Υπηρεσία, τη Δ/νση Διοικητικού-Οικονομικού ΠΕΜΣ, για όλες τις έγκαιρες ενέργειες και διαδικασίες στις οποίες προέβησαν και δεν έχουν δημιουργηθεί θέματα με τη μεταφορά των μαθητών στα του Νομού.

Όπως ανέφερε σχετικά η κ. Κολυνδρίνη  “η μεταφορά των μαθητών στα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γίνεται με Ειδικά Μαθητικά Δελτία και με συμβάσεις, ακριβώς όπως ίσχυαν στο τέλος του προηγούμενου σχολικού έτους.  Η Περιφερειακή Ενότητα με πρωταρχικό γνώμονα την ασφάλεια μεταφοράς των μαθητών, πραγματοποίησε έγκαιρα και ολοκλήρωσε ήδη διεθνή ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς για τρία σχολικά έτη 2018-2020. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δίπλα στη μαθητική κοινότητα, ακούμε τα αιτήματά τους και διενεργούμε έγκαιρα τις διαδικασίες που προβλέπονται σχετικά με την ασφαλή μεταφορά τους, λαμβάνοντας υπόψη τα γεωγραφικά, μορφολογικά και μετεωρολογικά της περιοχής”.

Ο κ. Πολύζος υπογράμμισε την αγαστή που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δ/νσεων Εκπαίδευσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά την παραχώρηση ιδιόκτητου κτιρίου της Περιφέρειας στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , κάτι που συνετέλεσε σημαντικά στη μείωση των δαπανών.

Μάλιστα η αντιπεριφερειάρχης   δεσμεύτηκε ότι η θα προχωρήσει σε εργασίες συντήρησης του εν λόγω κτιρίου.

Τέλος συζητήθηκε μια σειρά δράσεων που θα αναλάβουν από κοινού η με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έχουν να κάνουν με τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, με αντικείμενο φυσικά την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πρόβλημα καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης Β. Σποράδων με το λιμάνι του Βόλου - https://t.co/MNJqttKVM8… -

  • Οι πλέον πολυσύχναστες παραλίες της Μαγνησίας #παραλίεςτηςΜαγνησίας - https://t.co/Gu5TL3jXUb -

  • Μικρά τα ποσοστά εμβολιασμένων στην Π.Υ. Μαγνησίας #ποσοστάεμβολιασμένων - https://t.co/y1UcgWFZMk -

"Αλιεύοντας" την είδηση