Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Οι κορυφαίοι στοχαστές για το 2015: Στη δεύτερη θέση ο Γιάνης Βαρουφάκης
Οι κορυφαίοι στοχαστές για το 2015: Στη δεύτερη θέση ο Γιάνης Βαρουφάκης

Οι κορυφαίοι στοχαστές για το 2015: Στη δεύτερη θέση ο Γιάνης Βαρουφάκης

Τη λίστ με τους κορυφίους στοχαστές του κόσμου δημοσιοποίησε το περιοδικό Prospects και στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης .

Το περιοδικό Prospect που ειδικεύεται σε ζητήματα ς και οικονομίας δημοσιεύει κάθε χρόνο τη λίστα, την οποία και ψηφίζουν οι ίδιοι οι αναγνώστες του.

Φέτος οι αναγνώστες ψήφισαν μέσω και οι περίπου 3.000 που συμμετείχαν στην ανέδειξαν στην πρώτη θέση τον Γάλλο οικονομολόγο Τομά Πικετί. Το βιβλίο του «Το Κεφάλαιο στον 21ο αιώνα» θεωρείται ήδη σταθμός.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης . Το περιοδικό σημειώνει ότι ο «κ. Βαρουφάκης, που έχει διδακτορικό στη θεωρία παιγνίων και αποκαλεί τον εαυτό του «οικονομολόγο από ατύχημα» είχε θέσει μια εναλλακτική πρόταση για την που επιβάλλεται από τη Γερμανία το 2010. Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που προσπαθεί να “πουλήσει” ο υπουργός Οικονομικών στους εταίρους της Ελλάαδς έχει τις ρίζες του σε αυτές τις εναλλακτικές . Το αν θα πετύχει ο Βαρουφάκης να πείσει την Ανγκελα Μέρκελ μένει να αποδειχθεί. Οι οιωνοί, πάντως, δεν είναι και οι καλύτεροι. Μερικοί από τους Ευρωπαίους δανειστές λένε ότι έχουν αρχίσει να κουράζονται από τη συνήθεια του Βαρουφάκη να λέει άλλα στις στις Βρυξέλλες και άλλα στο εσωτερικό του ακροατήριο».

Πηγή: iefimerida

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση