Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ανάσα 2,1 δισ. δίνει ο Ντράγκι στην Ελλάδα
Ανάσα 2,1 δισ. δίνει ο Ντράγκι στην Ελλάδα

Ανάσα 2,1 δισ. δίνει ο Ντράγκι στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε για λίγο στην άκρη το μαρτύριο της σταγόνας και άνοιξε την κάνουλα του ELA κατά 2,1 δισ. Ευρώ,

Με αυτήν την απόφαση της ΕΚΤ το όριο ρευστότητας που μπορούν αντλήσουν οι από τον έκτακτο μηχανισμό του ELA αγγίζει πλέον τα ευρώ τα 71 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, το όριο ς αυξάνεται σε άνω των 71 δισ. ευρώ από 68,9 δισ. ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Τραπεζικές πηγές εξηγούν ότι η αύξηση αυτή ήταν αναγκαία για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των τραπεζών και του ελληνικού δημοσίου.

Μπλόκο στην επιστροφή του 1,2 δισ. στο

Ωστόσο, σήμερα το πρωί, νέα προβλήματα φαίνεται πως ανακάλυψαν οι εταίροι, οι οποίοι είναι αρνητικοί στο να επιστρέψουν στην Ελλάδα το 1,2 δισ που δδικεί, όπως αναφέρει και το Bloomberg.

Το EuroWorking Group που ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα παρέπεμψε την Ελλάδα στο διοικητικό συμβούλιο του για την επίλυση τεχνικών ζητημάτων που προκύπτουν.

Φαίνεται, όμως, πως στην έκτακτη σύσκεψη του Working Group δεν υπήρξε ομοφωνία, κάτι που ήταν απαραίτητο για να εγκριθεί το αίτημα του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ωστόσο από το πάντως φέρεται να υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει επιστρέψει παραπάνω χρήματα και δεν υφίσταται  overpayment από το στον EFSF. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην πάρει η Ελλάδα την ανάσα των 1,2 δισ. Ευρώ.

Μάλιστα πηγές από τις Βρυξέλλες υποστηρίζουν πως υπάρχει νομικό κώλυμα στο συγκεκριμένο ζήτημα και αναφέρουν πως με αυτό θα ξανασχοληθεί το Euroworking Group, αλλά στην .

: «Κανένας λόγος για αποδέσμευση χρημάτων στην Ελλάδα»

Κανένας λόγος δεν διαφαίνεται για την αποδέσμευση του 1,2 δισ. στην Ελλάδα από το EFSF, δήλωσε πριν από λίγο και εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το Reuters.

Πηγή: iefimerida

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση