Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Κινητοποίηση σωματείων στη ΔΕΗ Βόλου για την ακρίβεια
Κινητοποίηση σωματείων στη ΔΕΗ Βόλου για την ακρίβεια

Κινητοποίηση σωματείων στη ΔΕΗ Βόλου για την ακρίβεια

Παράσταση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια που λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη ΔΕΗ Βόλου από εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία της περιοχής.

Απαίτησαν να πάρει πίσω η κυβέρνηση τις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος και να μην κόβουν το σε λαϊκές κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις, να μειωθεί η τιμή του ρεύματος κατά 50%, να μπει φρένο στην κατακρεούργηση του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος από τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια, κόντρα στα ψίχουλα-κοροϊδία που ανακοινώνει η κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η ακρίβεια δεν είναι «φυσικό φαινόμενο», δεν προκύπτει από λάθος χειρισμούς. Οφείλεται στη συνολική επιδείνωση της θέσης της εργατικής τάξης και του λαού, προκειμένου να συσσωρεύονται κέρδη, νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματίες. Την ίδια στιγμή, τα εκατομμύρια ευρώ των κοινοτικών και κρατικών πόρων, που τα πληρώνει ο λαός, κατευθύνονται αποκλειστικά σε αυτούς. Αυτό είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη. Οι να παράγουν όλο και περισσότερα, για να “απολαμβάνουν” όλο και λιγότερα.

Η τιμή χονδρικής στο έφτασε τα 175,39 ευρώ/MWh όταν πριν από έναν περίπου χρόνο βρίσκονταν στα 41,7 ευρώ/MWh. Αυτό σημαίνει πανάκριβο για τον λαό, που θα αποτυπωθεί με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια τους αμέσως επόμενους μήνες.

Σε αντίθεση με όσα διακηρύττουν, η «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας και η λεγόμενη «πράσινη μετάβαση» οδηγούν σε ακριβότερο ρεύμα, με τραγικές συνέπειες για τα νοικοκυριά, που και σήμερα δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στους «τσουχτερούς» λογαριασμούς, σε συνδυασμό με την κατακρήμνιση του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος.

Οι με τις τους στην κινητοποίηση τόνισαν ότι σε αυτόν τον αδιέξοδο δρόμο η δύναμή των εργαζομένων είναι η συλλογική διεκδίκηση και πάλη, που βάζει στο στόχαστρο τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, για αξιοπρεπές εισόδημα και μισθούς, σταθερή δουλειά για όλους, σύγχρονη δημόσια και Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση