Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Κινητοποίηση σωματείων στη ΔΕΗ Βόλου για την ακρίβεια
Κινητοποίηση σωματείων στη ΔΕΗ Βόλου για την ακρίβεια

Κινητοποίηση σωματείων στη ΔΕΗ Βόλου για την ακρίβεια

για την που λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Βόλου από εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία της περιοχής.

Απαίτησαν να πάρει πίσω η κυβέρνηση τις στους λογαριασμούς του ρεύματος και να μην κόβουν το ρεύμα σε λαϊκές κατοικίες και , να μειωθεί η τιμή του ρεύματος κατά 50%, να μπει φρένο στην κατακρεούργηση του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος από τις και την , κόντρα στα ψίχουλα-κοροϊδία που ανακοινώνει η κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι η ακρίβεια δεν είναι «φυσικό φαινόμενο», δεν προκύπτει από λάθος χειρισμούς. Οφείλεται στη συνολική επιδείνωση της θέσης της εργατικής τάξης και του λαού, προκειμένου να συσσωρεύονται κέρδη, νέα προνόμια και φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματίες. Την ίδια στιγμή, τα εκατομμύρια ευρώ των κοινοτικών και κρατικών πόρων, που τα πληρώνει ο λαός, κατευθύνονται αποκλειστικά σε αυτούς. Αυτό είναι η καπιταλιστική . Οι εργαζόμενοι να παράγουν όλο και περισσότερα, για να “απολαμβάνουν” όλο και λιγότερα.

Η τιμή χονδρικής στο ρεύμα έφτασε τα 175,39 ευρώ/MWh όταν πριν από έναν περίπου χρόνο βρίσκονταν στα 41,7 ευρώ/MWh. Αυτό σημαίνει πανάκριβο ρεύμα για τον λαό, που θα αποτυπωθεί με νέες στα τιμολόγια τους αμέσως επόμενους μήνες.

Σε αντίθεση με όσα διακηρύττουν, η «απελευθέρωση» της αγοράς Ενέργειας και η λεγόμενη «πράσινη μετάβαση» οδηγούν σε ακριβότερο ρεύμα, με τραγικές συνέπειες για τα , που και σήμερα δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στους «τσουχτερούς» λογαριασμούς, σε συνδυασμό με την κατακρήμνιση του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος.

Οι συνδικαλιστές με τις τους στην κινητοποίηση τόνισαν ότι σε αυτόν τον αδιέξοδο δρόμο η δύναμή των εργαζομένων είναι η συλλογική διεκδίκηση και πάλη, που βάζει στο στόχαστρο τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, για αξιοπρεπές εισόδημα και μισθούς, σταθερή δουλειά για όλους, σύγχρονη δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνελήφθησαν μη τηρώντας μέτρα προφύλαξης για τον κορωναϊό #κορωναϊός - https://t.co/O4mjZMBaED -

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

"Αλιεύοντας" την είδηση