Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Βιβλίο για την Αγχίαλο στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ
Βιβλίο για την Αγχίαλο στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ

Βιβλίο για την Αγχίαλο στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ

Τον πρόεδρο του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», κ. Κίτσιο, υποδέχθηκε στο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία δέχθηκε ως δώρο ένα βιβλίο το οποίο εκδόθηκε με τη στήριξη της , τη συμβολή του Αλέξανδρου Καπανιάρη, με αφορμή τα 100 χρόνια ίδρυσης του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού.

Το βιβλίο που έχει ως τίτλο «Από την Αγχίαλο της Ανατολικής Ρωμυλίας στη Νέα Αγχίαλο της Μαγνησίας- προσφυγιάς και ιστορίες συνεργατικότητας, πτυχές της συνεταιριστικής ιστορίας στη », περιλαμβάνει έξι ενότητες που αναφέρονται μεταξύ άλλων στις συνεταιριστικές οργανώσεις του Αλμυρού, της Ζαγοράς, του Τυρνάβου και άλλων περιοχών της Θεσσαλίας, στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου από την Προϊστορική εποχή έως και τον ύστερο Μεσαίωνα, στον ξεριζωμό των Αγχιαλιτών της Ανατολικής Ρωμυλίας, στην ίδρυση του Συνεταιρισμού με την επωνυμία «Αγροτική Λαϊκή Τράπεζα Ν. Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» και στη δυναμική του Συνεταιρισμού.

Σε της η αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού για αυτό το υπέροχο δώρο, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συλλόγου «Η Δήμητρα», τιμά τον αγώνα και τις θυσίες των συνεταιριστών της Θεσσαλίας. Τα 100 χρόνια λειτουργίας του Συνεταιρισμού συνδέονται με τον αγώνα και τον μόχθο των προσφύγων της Αγχιάλου που εκτός από τις τους μετέφεραν και την τεχνογνωσία για την καλλιέργεια του αμπελιού. Η Περιφέρεια τιμά αυτή την στο χρόνο που ξεκίνησε με τους πρώτους πρόσφυγες αμπελοκαλλιεργητές και κατέληξε στη του ΠΟΠ οίνου Ν. Αγχιάλου».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας                                           … - https://t.co/2VQrAvZ3KV -

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

  • Χρ. Τριαντόπουλος:Το πλωτό ασθενοφόρο στις Βόρειες Σποράδες-Το είπαμε, το κάναμε - https://t.co/j2bQ4liE6K… -

"Αλιεύοντας" την είδηση