Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Πρόστιμα σε efood και Wolt μετά από παραγγελίες του… υπουργείου Εργασίας
Πρόστιμα σε efood και Wolt μετά από παραγγελίες του… υπουργείου Εργασίας

Πρόστιμα σε efood και Wolt μετά από παραγγελίες του… υπουργείου Εργασίας

Online παραγγελίες έκανε το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να εντοπίσει ποιες εταιρείες τροφος παραβίαζαν το ωράριο σε συνθήκες καύσωνα.

Στο πλαίσιο αυτό, επιβλήθηκαν πρόστιμα στις εταιρείες και Wolt καθώς, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Αδωνις εωργιάδης, συνέχιζαν να παραδίδουν, παρά τον νόμο.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. εωργιάδη:

«Εχθές, ημέρα του ακραίου καύσωνα, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας – κατόπιν δικής μου ς-, προέβη στην εξής : έκανε παραγγελίες για φαγητού τις ώρες που απαγορευόταν και σε περιοχές που ο καύσωνας ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένος στις δύο μεγάλες πλατφόρμες που κυρίως όλοι χρησιμοποιούμε για την παραγγελία των φαγητών μας, στην και στη Wolt.

Δυστυχώς, και οι δύο εταιρείες παρά το νόμο παρέδιδαν κανονικά, αδιαφορώντας για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων διανομέων. Ήδη, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας καταλογίζει τα αναλογούντα πρόστιμα.

Θέλω να ξεκαθαρίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι οι αποφάσεις δεν εκδίδονται για τυπικούς λόγους, ούτε για να είμαστε καλυμμένοι αν κάτι πάει στραβά. Οι αποφάσεις εκδίδονται για να τηρούνται. Οι έλεγχοι είναι και θα είναι ασταμάτητοι και εάν χρειαστεί να βάλουμε και υψηλότερα πρόστιμα θα βάλουμε και υψηλότερα πρόστιμα.

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουνε, όσο μεγάλες εταιρείες και να είναι, ότι δεν παίζουμε με την ασφάλεια των εργαζομένων. Καλόπιστα και πολιτισμένα προτιμούμε να ακολουθούμε όλοι τα , αλλά είμαστε εδώ για να επιβάλουμε τη για όποιον την παραβιάζει».

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση