Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Κάλεσμα ΠΑΜΕ σε απεργία για την κοινωνική ασφάλιση
Κάλεσμα ΠΑΜΕ σε απεργία για την κοινωνική ασφάλιση

Κάλεσμα ΠΑΜΕ σε απεργία για την κοινωνική ασφάλιση

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ σχετικά με τα  για το ασφαλιστικό καλώντας επίσης τον λαό σε απεργία στις 12 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα:

“Σε δηλώσεις του σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σχετικά με το ασφαλιστικό, ο γγ του υπουργείου Εργασίας δήλωσε πως “το Ασφαλιστικό και οι συντάξεις πρέπει να συνδέονται με την οικονομία”. Με λίγα λόγια, αυτό που θέλει να περάσει η κυβέρνηση είναι πως η ευθύνη του κράτους έναντι της Κοινωνικής Ασφάλισης θα εξαντλείται σε ένα ξεροκόμματο και από κει και πέρα οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν τη λογική “ό,τι προαιρείσθε”.

Η αναλογική που θα συμπληρώνει το ξεροκόμματο, θα καθορίζεται ανάλογα με τα χρόνια ς και τις εισφορές, που όμως το ύψος της δε θα είναι εγγυημένο, αλλά θα μπαίνει σε νέες συμπληγάδες και θα διαφοροποιείται με βάση τις οικονομικές εξελίξεις, τη δημοσιονομική . Δηλαδή, στην ουσία θα είναι η οποία θα υπολογίζεται βάσει των κανόνων της ιδιωτικής ασφάλισης, χωρίς καμιά κρατική εγγύηση, χωρίς κρατική χρηματοδότηση και τα Ταμεία καταληστεμένα, χωρίς αποθεματικά, αφού η κυβέρνηση όχι απλά πήρε ό,τι είχε απομείνει την άνοιξη, αλλά με το πρόσφατο έκανε την νόμο!

Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας ς κατεύθυνσης από κεφάλαιο, ΕΕ και κυβερνήσεις, που αντιμετωπίζει την Ασφάλιση ως κόστος και εμπόρευμα και όχι ως λαϊκό δικαίωμα. Η απάντησή μας πρέπει να είναι η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην ακή συγκεντρώση στις 12 Νοέμβρη, στην πλ. στις 10.00 π.μ.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση