Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΑΡΘΡΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γενική Απεργία Εργαζομένων την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου
Γενική Απεργία Εργαζομένων την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

Γενική Απεργία Εργαζομένων την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας με την παρακάτω ανακοίνωση καλεί τους εργαζόμενους και όχι μόνο στην Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου με σύνθημα την ανατροπή των μνημονίων.

“Εργαζόμενοι-νες, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέοι και Νέες,

Μετά από 6 χρόνια ασταμάτητης σφοδρής επίθεσης ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα από τις πολιτικές των μνημονίων, σήμερα ενάμιση μήνα μετά τις εκλογές, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο, ακόμα πιο σκληρό μνημόνιο βάρβαρων, αντικοινωνικών, αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων, που ισοπεδώνουν και καταργούν ο,τιδήποτε κατάφερε να απομείνει όρθιο μέχρι σήμερα. Και αυτή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στο όνομα της διάσωσης της χώρας, έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει με τη μορφή των κατεπείγοντων νομοσχεδίων, ένα σκληρό αντιλαϊκό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, ένα νέο 3ο Μνημόνιο, το οποίο και αυτό όπως τα άλλα είναι αδιέξοδο και καταστροφικό για τη χώρα, την οικονομία, τους εργαζόμενους και το λαό.

• Οι συντάξεις μας για μια ακόμα φορά πετσοκόβονται και μετατρέπονται σε επιδόματα φτώχειας. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ο χρόνος ασφάλισης αυξάνονται με βάση το «προσδόκιμο ζωής». Η δημόσια κοινωνική ασφάλιση σχεδόν καταργείται και αντικαθίσταται ουσιαστικά από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και για όποιον έχει χρήματα για να ασφαλιστεί σε αυτές. Στο μέλλον κανένας εργαζόμενος, δηλαδή τα ίδια μας παιδιά μας, δεν θα μπορούν να συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης!

• Με πρόσχημα την ανάγκη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, «απελευθερώνεται» η προστασία της πρώτης κατοικίας και υπάρχει ο κίνδυνος τα δάνειά μας και τα σπίτια μας, να εκχωρηθούν ξαφνικά στους διεθνείς κερδοσκοπικούς οίκους για να τα εισπράξουν.

• Επιταχύνεται το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των περιφερειακών αεροδρομίων, του ΟΣΕ και της ΔΕΗ και άλλων δημοσίων υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα.

• Η κατάργηση των ΣΣΕ, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και η διατήρηση της ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας, όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά γενικεύονται.

• Η ανεργία, η φτώχεια και η κοινωνική περιθωριοποίηση αυξάνονται διαρκώς.

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι, Η γενική απεργία στις 12 του Νοέμβρη πρέπει να δώσει μήνυμα σε κυβέρνηση και δανειστές ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία δεν υποτάσσονται, δεν συμβιβάζονται και δεν εκχωρούν τα δικαιώματά τους.

Αγωνιζόμαστε για μια ζωή ανθρώπινη και για εργασία με πλήρη μισθό και πλήρη δικαιώματα. Αγωνιζόμαστε για κοινωνικό κράτος και ουσιαστική κοινωνική προστασία και αξιοπρέπεια για τους αδύναμους. Αγωνιζόμαστε για μια δημόσια, καθολική κοινωνική ασφάλιση και για αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους.

12 Νοέμβρη απεργούμε! Αγωνιζόμαστε, απαιτούμε και λέμε:

Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονίων που πετσόκοψαν μισθούς και κατάργησαν τις συλλογικές μας συμβάσεις και ενίσχυσαν την εργοδοτική αυθαιρεσία. Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 Ευρώ και επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, του πλαισίου και της καθολικότητάς τους. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση, κανένας εργαζόμενος αδήλωτος και ανασφάλιστος. Εργασία με πλήρη απασχόληση – δικαιώματα. Κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας, του δανεισμού εργαζομένων, των εργολαβικών εργαζόμενων και των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Όχι στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων! Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Όχι στις ομαδικές απολύσεις! Όχι στην κατάργηση της Απεργίας! Απαγόρευση της ανταπεργίας των εργοδοτών (lock out). Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων! Γενναία αύξηση του επιδόματος ανεργίας και διεύρυνση του χρόνου χορήγησής του. Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης! Δημόσια Δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων. Όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Αντίστοιχα, 55 και 50, για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Καμιά περικοπή στις συντάξεις. Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στα προ Μνημονίου επίπεδα και επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης. Αποκατάσταση, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI). Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητάς τους.

Όχι στη φορολεηλασία των εργαζομένων και του λαού μας. Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και δυσβάσταχτα βάρη της φορολογικής επιδρομής. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στην εκχώρηση του δημοσίου πλούτου της χώρας μας στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο. Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Όχι στην υποβάθμιση και συνεχή υποχρηματοδότηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και ξένων κερδοσκοπικών ομίλων. Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΩΡΑ 11.00 π.μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (Π.Α.ΜΕ)– ΩΡΑ 10.30 Π.Μ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

  • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

  • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση