Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου υποδέχεται τους “φίλους” του
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου υποδέχεται τους “φίλους” του

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου υποδέχεται τους “φίλους” του

Το Αθανασάκειο απέκτησε τους «φίλους του» και ανοίγει τις πόρτες του για να τους υποδεχθεί σε μια εκδήλωση πολιτισμού που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα. Πρόκειται για μια εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού η ΙΓ και το νεοσύστατο, μη κερδοσκοπικό σωματείο, «Οι Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσει η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας κ. Ανθή Mπάτζιου- Ευσταθίου με θέμα: Μνημεία σε κίνδυνο: Θεσμική προστασία και ατομική ευθύνη, ενώ εκ μέρους των «Φίλων» μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, θα παρουσιάσουν τους στόχους και το δράσης του Σωματείου, το οποίο αριθμεί ήδη αρκετά μέλη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.

To Σωματείο “Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών χώρων ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων” ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2015 με σκοπό να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο του Μουσείου με την και μέσα από τις δράσεις του να κινητοποιήσει τους πολίτες ώστε να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τον πολιτισμό.

Στην κατεύθυνση αυτή η διοίκηση του Σωματείου έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, πολιτιστικούς και άλλους φορείς της περιοχής, έτσι ώστε να γίνει γνωστή η σύστασή του, οι σκοποί και οι σχεδιαζόμενες δράσεις.

Παράλληλα έχει δημιουργηθεί ιστοσελίδα των «Φίλων του Μουσείου» στο διαδίκτυο στη διεύθυνση http://sfam.tk, μέσα από την οποία όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να γίνουν μέλη του Σωματείου υποβάλλοντας σχετική ηλεκτρονική αίτηση.

Ήδη, αρκετοί εκπαιδευτικοί του Βόλου έχουν εγγραφεί επιτυχώς, έχουν γίνει μέλη και λαμβάνουν ενημέρωση για τις δράσεις πολιτισμού των «Φίλων του Μουσείου».

Επιπλέον, οι «Φίλοι του Μουσείου» διαθέτουν τη δική τους σελίδα στο μέσα από την οποία γίνονται κοινοποιήσεις των δράσεων του Σωματείου και ενημερώσεις για διάφορα θέματα που αφορούν τον τομέα του πολιτισμού.

Αξιοποιώντας το άψογο κλίμα συνεργασίας με την ΙΓ Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, οι «Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου», θα επιδιώξουν να υποστηρίξουν ερευνητικές, εκπαιδευτικές, εκθεσιακές, πολιτιστικές και εκδοτικές δραστηριότητες του Μουσείου Βόλου, με σκοπό την προβολή της αρχαίας, βυζαντινής και νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης του Βόλου και του Νομού Μαγνησίας, ώστε να ευαισθητοποιήσουν το κοινό της περιοχής απέναντι στην ιστορία και την τέχνη.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στην εκδήλωση της ερχόμενης Τετάρτης τα μέλη που ήδη έχουν εγγραφεί στο Σωματείο μπορούν να παραλαμβάνουν την «κάρτα μέλους».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση