Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Κάλεσμα ΠΑΜΕ σε απεργία για την κοινωνική ασφάλιση
Κάλεσμα ΠΑΜΕ σε απεργία για την κοινωνική ασφάλιση

Κάλεσμα ΠΑΜΕ σε απεργία για την κοινωνική ασφάλιση

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ σχετικά με τα νέα μέτρα για το ασφαλιστικό καλώντας επίσης τον λαό σε απεργία στις 12 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα:

“Σε δηλώσεις του σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σχετικά με το ασφαλιστικό, ο γγ του δήλωσε πως “το Ασφαλιστικό και οι συντάξεις πρέπει να συνδέονται με την οικονομία”. Με λίγα λόγια, αυτό που θέλει να περάσει η κυβέρνηση είναι πως η ευθύνη του κράτους έναντι της Κοινωνικής Ασφάλισης θα εξαντλείται σε ένα ξεροκόμματο και από κει και πέρα οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν τη λογική “ό,τι προαιρείσθε”.

Η αναλογική σύνταξη που θα συμπληρώνει το ξεροκόμματο, θα καθορίζεται ανάλογα με τα χρόνια εργασίας και τις εισφορές, που όμως το ύψος της δε θα είναι εγγυημένο, αλλά θα μπαίνει σε νέες συμπληγάδες και θα διαφοροποιείται με βάση τις οικονομικές εξελίξεις, τη δημοσιονομική πολιτική. Δηλαδή, στην ουσία θα είναι σύνταξη η οποία θα υπολογίζεται βάσει των κανόνων της ιδιωτικής ασφάλισης, χωρίς καμιά κρατική εγγύηση, χωρίς κρατική χρηματοδότηση και τα Ταμεία καταληστεμένα, χωρίς αποθεματικά, αφού η κυβέρνηση όχι απλά πήρε ό,τι είχε απομείνει την άνοιξη, αλλά με το πρόσφατο έκανε την αρπαγή νόμο!

Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής κατεύθυνσης από κεφάλαιο, ΕΕ και κυβερνήσεις, που αντιμετωπίζει την Ασφάλιση ως κόστος και εμπόρευμα και όχι ως λαϊκό δικαίωμα. Η απάντησή μας πρέπει να είναι η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκεντρώση στις 12 Νοέμβρη, στην πλ. Πανεπιστημίου στις 10.00 π.μ.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση