Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εισαγγελική παρέμβαση για την ομοφοβική επίθεση Μπέου κατά Κασσελάκη
ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εισαγγελική παρέμβαση για την ομοφοβική επίθεση Μπέου κατά Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εισαγγελική παρέμβαση για την ομοφοβική επίθεση Μπέου κατά Κασσελάκη

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση μετά το χθεσινό, χυδαίο ομοφοβικό σχόλιο του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου κατά του Στέφανου Κασσελάκη, στο πλαίσιο της ομιλίας του μετά την επανεκλογή του στη δημαρχία της πόλης.

Πιο αναλυτικά, από την Κουμουνδούρου ανέφεραν:

«Εμείς περιμένουμε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη για παραση του άρθρου 1 του ν. 927/1979, όπως τροποποιήθηκε το 2014 για τη ρητορική του μίσους (οποίος με πρόθεση δημόσια υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν , μίσος ή κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη).

Εμείς θεωρούνε ότι είναι μια κλασική περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 927/1979 όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 4215/ 2014 για τη ρητορική του μίσους. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχε κάνει ο Αμβρόσιος.

Δεν είναι μια απλή περίπτωση εξύβρισης και θα πρέπει ο αρμόδιος Εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Εμείς περιμένουμε το αυτονόητο, ο αρμόδιος Εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως», αναφέρουν του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης στη δήλωσή του μετά τα εκλογικά αποτελέσματα είχε σχολιάσει για το θέμα ότι παροτρύνει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Η χυδαία επίθεση Μπέου

Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του, ο Α.  είπε, μεταξύ άλλων: «Εγώ ως άνθρωπος είμαι αυτός που ξέρετε, μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας, σας κοιτάω στα μάτια και αντιμετωπίζω όλα τα προτα και εκφράζομαι ελεύθερα όπως το λέει και το Σύνταγμά μας. Είμαι ένας από εσάς. Την Ελλάδα την κυβέρνησαν γιατροί και , εξαθλίωσαν την πατρίδα μας και τον λαό και, αντί να σταθούν οι δημοσιογράφοι στην ουσία, ασχολούνται με τον Κασσελάκη. Τι θες να πεις ρε… να υιοθετούμε παιδιά και να παράγουμε πού…δες; Ρε, είναι αυτή η πατρίδα μου, ρε; Τι προοδευτικοί είστε εσείς, ρε;».

Λίγη ώρα αργότερα, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ. χρησιμοποιήσε εκ νέου τους ίδιους υβριστικούς χαρακτηρισμούς, ενώ προχώρησε και σε μια διευκρινιστική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καταδίκη από το ΠΑΣΟΚ

Σημειώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ μέσα από ανακοίνωσή του καταδίκασε τα λεγόμενα του Αχ. Μπέου: «Η χυδαία και ομοφοβική αναφορά του κ. Μπέου σε πανελλήνια μετάδοση καθιστά την πολιτεία υπεύθυνη για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών.

Λογικές και πρακτικές που αντιτίθενται στα δημοκρατικά ιδεώδη, που έχουν κατακτηθεί στη χώρα μας με δημοκρατικούς αγώνες, ενισχύουν το μίσος και σπέρνουν τη διχόνοια στην ελληνική κοινωνία. Χρέος όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, η αυτονόητη καταδίκη του σκοταδισμού και της ομοφοβίας».

"Αλιεύοντας" την είδηση