Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας η δημιουργία νέων θέσεων πάρκινγκ και η διαπλάτυνση πεζοδρομίων στην οδό Μαιάνδρου της Ν. Ιωνίας
Στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας η δημιουργία νέων θέσεων πάρκινγκ και η διαπλάτυνση πεζοδρομίων στην οδό Μαιάνδρου της Ν. Ιωνίας

Στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας η δημιουργία νέων θέσεων πάρκινγκ και η διαπλάτυνση πεζοδρομίων στην οδό Μαιάνδρου της Ν. Ιωνίας

Τη δημιουργί θέσεων πάρκινγκ κι τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στην οδό Μαιάνδρου στη . Ιωνία Βόλου χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας του υ «Παρέμβαση στην οδό Μαιάνδρου με δημιουργία θέσεων παρκινγκ και διαπλάτυνση του πεζοδρομίου», συνολικού προϋπολογισμού 323.000 ευρώ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Βόλου.

«Σε με το Δήμο Βόλου προχωράμε σε ένα ακόμη σημαντικό έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της . Ιωνίας Βόλου. Μια σημαντική οδική αρτηρία της Ν. Ιωνίας αλλάζει όψη με τη δημιουργία νέων θέσεων πάρκινγκ και τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σχεδιάσαμε ένα πρωτοπόρο Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης, δίνοντας τη δυνατότητα στις της Θεσσαλίας να συγχρονιστούν με την εποχή μας.

Παράλληλα πρόκειται για ένα έργο με βαθύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα καθώς αναβαθμίζεται το αστικό περιβάλλον με μεγαλύτερα πεζοδρόμια, λιγότερο θόρυβο από την οδική κυκλοφορία, με τοποθέτηση αναβαθμισμένων ενεργειακών φωτιστικών και πρασίνου. Με την ενθάρρυνση των ήπιων μορφών κυκλοφορίας στο εσωτερικό της πόλης συμβάλλουμε έμμεσα στον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ς. Με έργα ουσίας αλλάζουμε την εικόνα των πόλεων μας».

Συγκεκριμένα:

α) Διαπλατύνεται και ανακατασκευάζεται το τμήμα του πεζοδρομίου δεξιά της οδού Μαιάνδρου, από το ύψος της Λ. Ειρήνης έως την οδό Ιατρού Β. Σκούρα (Αρνιώτου), συνολικού μήκους 200μ.

β) Διαπλατύνεται και ανακατασκευάζεται το τμήμα του πεζοδρομίου αριστερά της οδού Ικάρων, από την οδό Μαιάνδρου έως την οδό Εθνικών Αγώνων, συνολικού μήκους 100μ. Στην οδό Ικάρων επίσης περιλαμβάνεται η ανακατασκευή και τμήματος του δεξιού πεζοδρομίου από την οδό Μαιάνδρου έως την οδό Μετσοβείου Πολυτεχνείου.

Τα υπάρχοντα πεζοδρόμια έχουν μικρό πλάτος, 1 με 1,5 μ. οπότε δεν είναι εύκολη η κυκλοφορία των πεζών.

Παράλληλα, στα συγκεκριμένα σημεία, το πλάτος του είναι μεγαλύτερο του αναγκαίου, οπότε επιτρέπεται η μερική μείωσή του για την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.

Σκοπός της πράξης είναι να εξασφαλιστεί η συνεχής, ανεμπόδιστη και ασφαλής κίνηση των πεζών και να διευθετηθεί η στάθμευση των οχημάτων.

Αναλυτικότερα προβλέπονται οι εξής εργασίες:

1) Αποξηλώσεις υφιστάμενων πεζοδρομίων και ασφαλτοτάπητα όπου απαιτείται,

2) Εκσκαφές γενικές και τάφρων για τη σύνδεση με τα υπάρχοντα φρεάτια,

3) Ανακατασκευή των στρώσεων οδοστρωσίας,

4) Πλακόστρωση πεζοδρομίων με τις απαραίτητες οδεύσεις τυφλών,

5) Διαμορφώσεις ραμπών για σύνδεση της στάθμης πεζοδρομίου με τη στάθμη του οδοστρώματος,

6) Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων τύπου LED και άλλες απαραίτητες Η/Μ εργασίες

"Αλιεύοντας" την είδηση