Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / ΒΟΛΟΣ / Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει τη δυνατότητα της αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων σε Βόλο και Σκιάθο
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει τη δυνατότητα της αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων σε Βόλο και Σκιάθο

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει τη δυνατότητα της αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων σε Βόλο και Σκιάθο

Με χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ από το

: «Με σύγχρονες και ασφαλείς ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα και τον τουρισμό»

Με 2,5 εκατομμύρια ευρώ ενισχύει τα λιμάνια σε Βόλο και Σκιάθο η Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε πρόσκληση, με την οποία καλούνται τόσο ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου όσο και το Λιμενικό Ταμείο Δήμου Σκιάθου να καταθέσουν άμεσα προτάσεις για την αναβάθμιση των λιμενικών τους εγκαταστάσεων, με χρηματοδότηση από το .

«Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και συστηματική προσπάθεια συγχρονίζουμε τα λιμάνια της Θεσσαλίας, με την εποχή» δηλώνει ο . «Εντάξαμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 4,34 εκατ. ευρώ την προμήθεια και εγκατάσταση αυτοκινούμενου γερανού και μηχανήματος διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων για το λιμάνι του Βόλου. Η νέα πρόσκληση που θα οδηγήσει σε μέχρι του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ συμβάλει στην αναβάθμιση των υποδομών των λιμανιών και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας στηρίζουμε το λιμάνι του Βόλου ώστε να «σταθεί» ανταγωνιστικά απέναντι στα άλλα μεγάλα λιμάνια της χώρας. Αλλά και το κεντρικό λιμάνι της Σκιάθου που υποδέχεται χιλιάδες κάθε χρόνο και συμβάλει στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Με σύγχρονες, ασφαλείς και αξιόπιστες εγκαταστάσεις, τα λιμάνια της Θεσσαλίας περνούν σε νέα εποχή, αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών τους, τον κύκλο του τουριστικού τομέα, την και την ανταγωνιστικότητά τους».

Τα που χρηματοδοτούνται

Η πρόσκληση, αφορά στη χρηματοδότηση δράσεων που συμβάλουν στη συμπλήρωση, βελτίωση και αναβάθμιση των λιμένων του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) της Θεσσαλίας.

Αφορά σε έργα αναβάθμισης – εκσυγχρονισμού και εγκαταστάσεις ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ενδεικτικά αφορά σε έργα ενίσχυσης ασφάλειας λιμένων, επέκτασης λιμενικών έργων (κυματοθραύστες, μόλοι κ.α.), ενίσχυσης δυναμικότητας και χωρητικότητας λιμένων, βελτίωσης επίγειων εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης επιβατών, χώρων στάθμευσης, δημιουργίας/επέκτασης δικτύων εξυπηρέτησης σκαφών, έργα πυρασφάλειας, ηλεκτροφωτισμού και σημάνσεων, περιβαλλοντικής αναβάθμισης, εξοπλισμού και συστημάτων λειτουργίας κ.α. σύμφωνα με τις ανάγκες και το σχεδιασμό κάθε λιμένα.

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα είναι άμεση, από την 02/12/2019 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων) έως την 30/04/2020 (ημερομηνία λήξης υποβολής των προτάσεων).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση