Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Νέα πεζοδρόμια σε Σκιάθο και Σκόπελο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Νέα πεζοδρόμια σε Σκιάθο και Σκόπελο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Νέα πεζοδρόμια σε Σκιάθο και Σκόπελο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με δύο νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας βελτιώνει τις υποδομές προσβασιμότητας στα νησιά της Σκιάθου και της Σκοπέλου, κατασκευάζοντας νέα πεζοδρόμια στην επαρχιακή οδό Σκιάθος - και στην επαρχιακή οδό Σκόπελος-Κλήμα-Λουτράκι.

«Σε συνεργασία με την αεριφερειάρχη και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, προχωράμε τις διαδικασίες για δύο νέα χρήσιμα έργα στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων των νησιών μας» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αλλάζουμε την εικόνα στην επαρχιακή οδό Σκιάθου- Κουκουναριών και στην επαρχιακή οδό Σκόπελος – Κλήμα – Λουτράκι, ενισχύοντας την ασφαλή μετακίνηση των πεζών. Τα νέα έργα αποτελούν προστιθέμενη αξία για την τουριστικές υποδομές και την ανάπτυξη των νησιών και επιπλέον δημιουργούν θέσεις εργασίας» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στοιχεία των έργων

«ΣΥΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ – ΚΟΥΚΟΥΑΡΙΩΝ -ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ Β' ΦΑΣΗ», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή νέων πεζοδρομίων, η συντήρηση του οδοστρώματος και της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης κατά μήκος της Επαρχιακής οδού Σκιάθος – , με αφετηρία το σημείο της Επαρχιακής οδού που ορίζεται από την συμβολή της οδού Παπαδιαμάντη με την Περιφερειακή οδό Σκιάθου, έως τις Κουκουναριές.

Προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίων στο υφιστάμενο έρεισμα της οδού ανάντη η κατάντη αυτής. Η προσαρμογή και κατασκευή των νέων πεζοδρομιών στο υφιστάμενο σώμα της οδού θα γίνει με τομή του οδοστρώματος με χρήση ασφαλτοκόπτη, εν συνεχεία θα γίνει εκσκαφή γαιών, τοποθέτηση κράσπεδων οδοποιϊας, τοποθέτηση οδοστρωσίας, τοποθέτηση οπλισμού και σκυροδέτηση της επιφάνειας έδρασης του πεζοδρομίου και στο τέλος τοποθέτηση των πλακών πεζοδρομίου. Σε τμήματα όπου η οδός βρίσκεται όρυγμα, θα κατασκευαστεί στηθαίο από σκυρόδεμα δίπλα στα νέα πεζοδρόμια, για την συγκράτηση των πρανών της οδού εκτός της επιφάνειας των νέων πεζοδρομίων.

«ΚΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ Ν. ΣΚΟΠΕΛΟΥ», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή πεζοδρομίων κατά μήκος της Επαρχιακής οδού Σκόπελος-Κλήμα-Λουτράκι. Προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίων στο υφιστάμενο έρεισμα της οδού ανάντη ή κατάντη αυτής. Η προσαρμογή και κατασκευή των νέων πεζοδρομιών στο υφιστάμενο σώμα της οδού θα γίνει με τομή του οδοστρώματος με χρήση ασφαλτοκόπτη, εν συνεχεία θα γίνει εκσκαφή γαιών, τοποθέτηση κράσπεδων οδοποιϊας, τοποθέτηση επιχωμάτων, τοποθέτηση οπλισμού και σκυροδέτηση της επιφάνειας έδρασης του πεζοδρομίου και στο τέλος τοποθέτηση πλακών πεζοδρομίου. Σε τμήματα όπου η οδός βρίσκεται όρυγμα, θα κατασκευαστεί στηθαίο από σκυρόδεμα δίπλα στα νέα πεζοδρόμια, για την συγκράτηση των πρανών της οδού εκτός της επιφάνειας των νέων πεζοδρομίων.

"Αλιεύοντας" την είδηση