Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Στη «φάση 2» το μεγαλύτερο αμυντικό σχέδιο στην Ευρώπη – Νέα γενιά μαχητικών και drones
Στη «φάση 2» το μεγαλύτερο αμυντικό σχέδιο στην Ευρώπη – Νέα γενιά μαχητικών και drones

Στη «φάση 2» το μεγαλύτερο αμυντικό σχέδιο στην Ευρώπη – Νέα γενιά μαχητικών και drones

Σε για την υπογραφή των συμβολαίων μελέτης του Μελλοντικού Εναερίου Συστήματος Μάχης (SCAF) έφτασαν Γαλλία, και , όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, έπειτα από εντατικές διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα.

Σε πρόσφατο δημοσίευμα του, το Reuters έκανε λόγο για το μεγαλύτερο αμυντικό σχέδιο στην ιστορία της Ευρώπης, ύψους άνω των 100 δισ. ευρώ

Το εγχείρημα jεκίνησε το 2017 από την Γαλλία και την και τα μαχητικά αεροσκάφη που θα κατασκευαστούν από κοινού, θα αντικαταστήσουν έως το 2040 τα μαχητικά αεροσκάφη και Eurofighter.

Περισσότερο, όμως, από ένα μαχητικό νέας γενιάς, το πρόγραμμα είναι ένα «σύστημα συστημάτων» που πλαισιώνουν ένα με συνοδευτικά . Το σύνολο συνδέεται μέσω ενός «cloud μάχης» με τα άλλα στρατιωτικά μέσα που χρησιμοποιούνται σε μία πολεμική επιχείρηση.

«Οι συνομιλίες κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών επέτρεψαν στην κατάληξη σε ισορροπημένη ανάμεσα στους εταίρους για το επόμενο στάδιο της φάσης επίδειξης του προγράμματος», δηλώνουν οι υπουργοί Άμυνας της Γαλλίας, της Γερμανίας και της ς Φλοράνς Παρλί, Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ και Μαργκαρίτα Ρόμπλες αντίστοιχα.

Οι μελέτες αυτές, της «φάσης 1B» αφορούν δαπάνη ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2024, κατανεμημένη ισότιμα μεταξύ των τριών χωρών.

Μία μελέτη της «φάσης 2» προβλέπει στην συνέχεια την ανάπτυξη μέχρι το 2027 ενός προ-πρωτοτύπου για την δοκιμή της αποτελεσματικότητας των τεχνολογιών που θα έχουν χρησιμοποιηθεί.

Η επίτευξη τη συμφωνίας ήταν αναγκαία για να εξασφαλισθεί ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια και ότι θα λάβει την έγκριση της γερμανικής Βουλής για το μέρος της χρηματοδότησης που αφορά το Βερολίνο πριν από την θερινή ανάπαυλα στο τέλος του Ιουνίου και εν όψει των βουλευτικών εκλογών του φθινοπώρου με το αβέβαιο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την Γαλλίδα υπουργό Άμυνας, τα συμβόλαια με τις βιομηχανίες θα μπορούν να ακολουθήσουν «στο τέλος του καλοκαιριού».
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση