Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΓΡΟΤΙΚΑ / ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ / Σεμινάρια για αγρότες της Κάρλας
Σεμινάρια για αγρότες της Κάρλας

Σεμινάρια για αγρότες της Κάρλας

Μια σημαντική προσπάθεια ενημέρωσης ,εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των άμεσα εμπλεκόμενων με την προστασία της βιοποικιλότητας της Λίμνης Κάρλας ,που είναι οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι της παρακάρλιας περιοχής , καταβάλλεται από τους Φορείς υλοποίησης ενός καινοτόμου και πρωτοπόρου προγράμματος του Πράσινου Ταμείου,το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαρτίου 2019 , στο κτίριο του Μουσείου Λιμναίου Πολιτισμού λίμνης Κάρλας-ΚΕΜΕΒΟ , στα Κανάλια Μαγνησίας, με υπεύθυνο Φορέα Υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης την εταιρία Συμβούλων “Αργοναύτες” (εκπρόσωπος Μοράρος Κων.)

Ο 2ος- και τελευταίος- κύκλος των σεμιναρίων αυτών, υλοποιούνται στο πλαίσιο της Δράσης 1 «Workshops ενημέρωσης ομάδων γεωργών και κτηνοτρόφων της περιοχής για την εφαρμογή καλών πρακτικών για την προστασία της βιοποικιλότητας» του Έργου «Ενημέρωση, εκπαίδευση και κατάρτιση νέων επιστημόνων, αγροτών και εκπαιδευτικών για τη προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου (Π.Ο.Κα.Μα.ΚεΒε.) – KarlaSchool», που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις» του Πράσινου Ταμείου, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2017 και θα υλοποιείται στην περιοχή μέχρι το Μάιο 2019.

Εκπαίδευση αγροτών

Συγκεκριμένα τo Σαββατοκύριακο 2 και 3 Μαρτίου 2019 , θα πραγματοποιηθεί ,από εξειδικευμένους επιστήμονες (γεωπόνους, γεωργικούς συμβούλους κ.ά.) ο 2ος κύκλος Σεμιναρίων για 50 αγρότες (25 γεωργούς και 25 κτηνοτρόφους) στα Κανάλια Μαγνησίας, στο κτίριο του Μουσείου Λιμναίου Πολιτισμού-ΚΕΜΕΒΟ, ως εξής:

Για γεωργούς το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, ώρα 10:00 – 15:00.
Εξεταζόμενα Θέματα: Χρήση φυτοφαρμάκων – λιπασμάτων, εξοικονόμιση αρδευτικού νερού, Σχέδια Βελτίωσης, Νιτρορύπανση, Βιολογική γεωργία, Δίκτυο Natura, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και γεωργία.
Για Κτηνοτρόφους την 3 Μαρτίου 2019, ώρα 10:00 – 15:00,
Εξεταζόμενα Θέματα: Αδειοδότηση Κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, εξοπλισμός, Δ Σχέδια Βελτίωσης, Βιολογική κτηνοτροφία, Βοσκότοποι, πολλαπλή Συμμόρφωση, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και κτηνοτροφία.

H δωρεάν συμμετοχή προϋποθέτει την δήλωση εγγραφής ,μέχρι την Πέμπτη 27/2/2019 και ώρες 10:00. – 14:00
1. στην Εταιρεία Συμβούλων «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ», τηλέφωνο 24210-41499 και
2. στον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας (Π.Ο.Κα.Μα.Κε.Βε.Δε.Πη.) , τηλέφωνο 24280-73856.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Σημαντικοί Φορείς υλοποίησης του έργου

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Φορείς υλοποίησης του καινοτόμου έργου “Karlaschool” είναι : το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”(συντονιστής κ. Κων/νος Σκριάπας) , ο Φορέας Διαχείρισης της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου-Δέλτα Πηνειού (Π.Ο.Κα.Μα.ΚεΒε.Δε.Πη.) (πρόεδρος κ. Ιφιγένεια Κάγκαλου-Καθηγήτρια Δημοκρίτειου Παν/μιου) , η Εταιρεία Συμβούλων “Αργοναύτες” (εκπρόσωπος κ. Κων. Μοράρος) και το Κέντρο Μελέτης για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς στη λίμνη Βοιβηΐδα – Κάρλα – (ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ) (πρόεδρος κ. Σωτήρης Γκανάτσιος-Δικηγόρος).
Οι Φορείς αυτοί που σχεδίασαν και διεκδίκησαν, σε πλήρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, την έγκριση της παρέμβασης αυτής, πιστεύουν ότι η εκπαίδευση των αγροτών “είναι μια σημαντική δράση στο πλαίσιο του έργου “KarlaSchool” , αναδεικνύοντας το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο που υλοποιείται σήμερα στην Ευρώπη ,τη Λίμνη Κάρλα ,ως ένα πρότυπο πεδίο έρευνας , εκπαίδευσης επιστημόνων , περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ομαλής συμβίωσης ,όλων των εμπλεκόμενων με το οικοσύστημα της Λίμνης Κάρλας” .

Σειρά εκπαιδευτικών δράσεων μέχρι τον Μάϊο 2019

Οι διοργανωτές τονίζουν ότι σκοπός του έργου , που περιλαμβάνει ποικίλες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες (Summer School, σεμινάρια, τηλε-εκπαίδευση, ντοκιμαντέρ, ημερίδες κ.ά.) και τη χρήση νέων τεχνολογιών (εφαρμογές για tablets -mobiles κλπ) είναι “η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, μέσω της ενημέρωσης του ανθρώπινου δυναμικού που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα (γεωργοί, κτηνοτρόφοι κ.ά.) , για τις συνέργειες μεταξύ της περιβαλλοντικής προστασίας και αειφόρου ανάπτυξης και η προσέλκυση των νέων επιστημόνων και εκπαιδευτικών που θέλουν να αυξήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, στο αντικείμενο της προστασίας και διατήρησης της βιοποικιλότητας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες έρευνας που δίνουν οι νέες τεχνολογίες, που θα χρησιμοποιηθούν κατά κόρο, κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, που λήγει τον Μάϊο 2019 “.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τα σεμινάρια : Εταιρεία «Αργοναύτες»: 24210-41499 , Φορέας Διαχείρισης Κάρλας Π.Ο.Κα.Μα.Κε.Βε.Δε.Πη.: 24280-73856 και στο επίσημο Site του Έργου www.karlaschool.gr.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα στέγη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού #3οΔημοτικόΣχολείοΑλμυρού - https://t.co/mwNymi9dZ0 -

  • ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Για άλλη μια φορά χωρίς στρατηγικό σχέδιο η ελληνική γεωργία - https://t.co/sAFn03ex0v… -

  • Τον ΑΓΣΙ Ιωαννίνων φιλοξενεί ο Ολυμπιακός Βόλου #ΑΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΒΟΛΟΥ1937 - https://t.co/yp4Hnabb0Q -

"Αλιεύοντας" την είδηση