Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κολυνδρίνη: Ουδεμία σχέση μεταξύ των εργασιών καθαρισμού και της επιχωμάτωσης οικοπέδου
Κολυνδρίνη: Ουδεμία σχέση μεταξύ των εργασιών καθαρισμού και της επιχωμάτωσης οικοπέδου

Κολυνδρίνη: Ουδεμία σχέση μεταξύ των εργασιών καθαρισμού και της επιχωμάτωσης οικοπέδου

«Από τη στιγμή που έλαβα γνώση της ς της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας έδωσα εντολή στην αρμόδια Υπηρεσία (Δ/νση Τεχνικών Έργων των ΠΕΜΣ) να μεταβεί επί τόπου στο υποδεικνυόμενο σημείο για αυτοψία. Ο επί τόπου κατέδειξε ότι ουδεμία σχέση υπήρχε μεταξύ των εργασιών καθαρισμού που εκτελέστηκαν από τις Υπηρεσίες μας και της επιχωμάτωσης σε παρακείμενο οικόπεδο”. Τα παραπάνω δήλωσε η αεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη σχετικά με την της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας για απόθεση φερτών υλικών από τον Άναυρο σε παρακείμενο οικόπεδο ιδιώτη.

Επίσης η κα Κολυνδρίνη σημειώνει : “Να τονισθεί ακόμη ότι η καταγγελία έγινε στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ ο ανάδοχος του έργου είχε ολοκληρώσει τις καθαρισμού στον Άναυρο πριν το τέλος μηνός Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια δε της εκτέλεσης του έργου, το οποίο επιβλέπεται από υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας, δεν υπήρξε κανένα φαινόμενο επιχωμάτωσης πλησίον του σημείου των εκτελούμενων εργασιών, ούτε κάποια σχετική αναφορά από περίοικους στην Υπηρεσία μας.

Ενημερώσαμε την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας ότι καθ' ύλην αρμόδια Υπηρεσία για το ζήτημα αυτό είναι η Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) του Δήμου στην οποία θα μπορούσε να απευθυνθεί. Οι ενέργειές μας ήταν άμεσες, μακράν του στρουθοκαμηλισμού για τον οποίον κατηγορούμαστε, κι εντός των αρμοδιοτήτων μας.

Προκαλεί δε έκπληξη που η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας δεν γνώριζε ποια είναι η αρμόδια Υπηρεσία όπου θα μπορούσε απευθείας, κι ως εκ τούτου πιο αποτελεσματικά, να υποβάλλει καταγγελία που αφορά πολεοδομικής φύσεως. Η του φυσικού περιβάλλοντος δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο κανενός, οι δε καθαρισμού υδατορεμάτων που διενεργούμε σε χείμαρρους (Άναυρο, Κραυσίδωνα κ.α.) σέβονται πάντα τα όσα προβλέπονται από την και είναι προς ωφελεία του πολίτη και του περιβάλλοντος.»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση