Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Επαναφέρει το σχέδιο για την αξιοποίηση της ΙΑΣΩΝ το Επιμελητήριο
Επαναφέρει το σχέδιο για την αξιοποίηση  της ΙΑΣΩΝ το Επιμελητήριο

Επαναφέρει το σχέδιο για την αξιοποίηση της ΙΑΣΩΝ το Επιμελητήριο

Μία γόνιμη συζήτηση για τρέχοντα ζητήματα του Επιμελητηρίου ς είχε χθες ο Πρόεδρος, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, με το Βουλευτή ς της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστο Μπουκώρο. Θέματα όπως το αίτημα του Επιμελητηρίου προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την αξιοποίηση  της πρώην «ΙΑΣΩΝ Α.Ε.», η απεμπλοκή του προγράμματος της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, αλλά και  η παρούσα κατάσταση στον τομέα της επιχειρηματικότητας, συζητήθηκαν με το Βουλευτή, ο οποίος εξέφρασε το μεγάλο του ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε να προωθήσει τα συγκεκριμένα ζητήματα στη Βουλή και στα αρμόδια Υπουργεία.

Ο κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Χρήστο Μπουκώρο για τα παραπάνω θέματα. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, αναφέρθηκε στο αίτημα που είχε υποβάλει το στον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη, σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου της πρώην «ΙΑΣΩΝ ΑΕ» στην περιοχή της ς, που τώρα παραμένει ανεκμετάλλευτο αν και θεωρείται «φιλέτο» για την περιοχή.

Η είχε προχωρήσει, ωστόσο, τελική απόφαση δεν υπήρξε γι αυτό και ο κ. Μπασδάνης ζήτησε την παρέμβαση του κ. Μπουκώρου ώστε να εξεταστούν οι προθέσεις της νέας διοίκησης του Υπουργείου.

Ο της ΝΔ δεσμεύτηκε να επαναφέρει το θέμα, εκφράζοντας το έντονο ενδιαφέρον του για το φιλόδοξο αυτό σχέδιο του Επιμελητηρίου και τόνισε πως θα προκαλέσει συζήτηση με τον αρμόδιο Υπουργό.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό της απεμπλοκής της πράξης «Ένωση για την απασχολούμενη γυναίκα στις οκτώ Περιφέρειες Σύγκλισης» που υλοποιείται από την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών, στην οποία συμμετέχει και η Εταιρεία Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Όπως τόνισε ο κ. Μπασδάνης, ενώ είχε εκταμιευθεί η πρώτη δόση, εν τούτοις δεν έχει προχωρήσει η περαιτέρω διάθεση των χρημάτων με η πράξη να παραμένει «στάσιμη» και το πρόγραμμα να μην είναι δυνατό να υλοποιηθεί. Και για το θέμα αυτό, ο κ. Χρήστος Μπουκώρος, διέγνωσε τον κίνδυνο να χαθούν πολύτιμοι οικονομικοί πόροι για τη Μαγνησία, εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στην υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2015.

Συζήτηση, όμως, έγινε και για άλλα ζητήματα γενικότερου επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, με κυριότερο, φυσικά, αυτός της δυστοκίας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της Μαγνησίας. Και οι δύο πλευρές, μέσα σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης συμφώνησαν ότι θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση προκειμένου να «αναθερμανθεί» η κατάσταση στην αγορά. Ο Βουλευτής Μαγνησίας επεσήμανε ότι το Ελληνικό Δημόσιο επί των ημερών της νέας Κυβέρνησης , έχει προχωρήσει ουσιαστικά σε προς τρίτους, εντείνοντας το ήδη ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά.

Εξάλλου, ο κ. Μπασδάνης ενημέρωσε τον κ. Μπουκώρο σχετικά με τις αντιδράσεις που δημιουργεί στους επιχειρηματίες η ρύθμιση για την αποπληρωμή των οφειλών τους στον ΟΑΕΕ μέχρι και σε 100 . Η ρύθμιση αυτή δεν έχει αφήσει ικανοποιημένες τις παραγωγικές τάξεις, που βλέπουν ότι παρά την προσπάθεια που γίνεται εξακολουθούν να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε τις παλαιές ούτε τις νέες τους .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση