Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Επαναφέρει το σχέδιο για την αξιοποίηση της ΙΑΣΩΝ το Επιμελητήριο
Επαναφέρει το σχέδιο για την αξιοποίηση  της ΙΑΣΩΝ το Επιμελητήριο

Επαναφέρει το σχέδιο για την αξιοποίηση της ΙΑΣΩΝ το Επιμελητήριο

Μία γόνιμη συζήτηση για τρέχοντα ζητήματα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είχε χθες ο Πρόεδρος, κ. Αριστοτέλης , με το Βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστο Μπουκώρο. Θέματα όπως το αίτημα του Επιμελητηρίου προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την αξιοποίηση  της πρώην « Α.Ε.», η απεμπλοκή του προγράμματος της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, αλλά και  η παρούσα κατάσταση στον τομέα της επιχειρηματικότητας, συζητήθηκαν με το Βουλευτή, ο οποίος εξέφρασε το μεγάλο του ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε να προωθήσει τα συγκεκριμένα ζητήματα στη Βουλή και στα αρμόδια Υπουργεία.

Ο κ. Αριστοτέλης ενημέρωσε εκτενώς τον κ. Χρήστο Μπουκώρο για τα παραπάνω θέματα. Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, αναφέρθηκε στο αίτημα που είχε υποβάλει το στον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη, σχετικά με την αξιοποίηση του ακινήτου της πρώην « ΑΕ» στην περιοχή της Νεάπολης, που τώρα παραμένει ανεκμετάλλευτο αν και θεωρείται «φιλέτο» για την περιοχή.

Η είχε προχωρήσει, ωστόσο, τελική απόφαση δεν υπήρξε γι αυτό και ο κ. Μπασδάνης ζήτησε την παρέμβαση του κ. Μπουκώρου ώστε να εξεταστούν οι προθέσεις της νέας διοίκησης του Υπουργείου.

Ο της ΝΔ δεσμεύτηκε να επαναφέρει το θέμα, εκφράζοντας το έντονο ενδιαφέρον του για το φιλόδοξο αυτό σχέδιο του Επιμελητηρίου και τόνισε πως θα προκαλέσει συζήτηση με τον αρμόδιο Υπουργό.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό της απεμπλοκής της πράξης «Ένωση για την απασχολούμενη γυναίκα στις οκτώ Περιφέρειες Σύγκλισης» που υλοποιείται από την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών, στην οποία συμμετέχει και η Εταιρεία Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Όπως τόνισε ο κ. Μπασδάνης, ενώ είχε εκταμιευθεί η , εν τούτοις δεν έχει προχωρήσει η περαιτέρω διάθεση των χρημάτων με αποτέλεσμα η πράξη να παραμένει «στάσιμη» και το πρόγραμμα να μην είναι δυνατό να υλοποιηθεί. Και για το θέμα αυτό, ο κ. Χρήστος Μπουκώρος, διέγνωσε τον κίνδυνο να χαθούν πολύτιμοι οικονομικοί πόροι για τη Μαγνησία, εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στην υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα του 2015.

Συζήτηση, όμως, έγινε και για άλλα ζητήματα γενικότερου επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, με κυριότερο, φυσικά, αυτός της δυστοκίας που αντιμετωπίζουν οι της Μαγνησίας. Και οι δύο πλευρές, μέσα σε αμοιβαίας κατανόησης συμφώνησαν ότι θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση προκειμένου να «αναθερμανθεί» η κατάσταση στην αγορά. Ο Μαγνησίας επεσήμανε ότι το Ελληνικό Δημόσιο επί των ημερών της νέας Κυβέρνησης , έχει προχωρήσει ουσιαστικά σε στάση πληρωμών προς τρίτους, εντείνοντας το ήδη ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά.

Εξάλλου, ο κ. Μπασδάνης ενημέρωσε τον κ. Μπουκώρο σχετικά με τις αντιδράσεις που δημιουργεί στους η ρύθμιση για την αποπληρωμή των οφειλών τους στον ΟΑΕΕ μέχρι και σε 100 δόσεις. Η ρύθμιση αυτή δεν έχει αφήσει ικανοποιημένες τις παραγωγικές τάξεις, που βλέπουν ότι παρά την προσπάθεια που γίνεται εξακολουθούν να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε τις παλαιές ούτε τις νέες τους οφειλές.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

  • #τροχαίο στον κόμβο Βελεστίνου #τροχαίο - https://t.co/DRMa83szRk -

"Αλιεύοντας" την είδηση