Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κεντρικό ρόλο των δήμων στο νέο ΕΣΠΑ ζητάει η ΚΕΔΕ
Κεντρικό ρόλο των δήμων στο νέο ΕΣΠΑ ζητάει η ΚΕΔΕ

Κεντρικό ρόλο των δήμων στο νέο ΕΣΠΑ ζητάει η ΚΕΔΕ

ΑΠΕ-

Να διαδραματίσουν οι δήμοι πρωταγωνιστικό ρόλο στην αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ ζήτησε ο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος , μιλώντας στο συνέδριο «Υποδομές, Επενδύσεις, Ανάπτυξη».

Ο κ. , παρουσιάζοντας τις θέσεις της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης ζήτησε στα κοινωνικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους, όπως αυτό για την αντιμετώπιση της φτώχειας, οι δήμοι να έχουν τον κεντρικό ρόλο στη διαχείρισή τους. Και να οριστεί η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης () ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης σε ότι αφορά δήμους, στα επιχειρησιακά προγράμματα .

Επίσης να εγκριθεί η υποστήριξης των δήμων από την Τεχνική Βοήθεια, για την ωρίμανση των νέων έργων τους, όπως είχε συμφωνηθεί με την προηγούμενη κ.α.

«Δεν είναι δυνατόν ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού να μην συμμετέχει σε αποφάσεις που αφορούν στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Και δεν μπορεί να υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική για την πατρίδα μας, εάν δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι αυτή αφορά σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε τοπική » τόνισε ο κ. Πατούλης.
πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση