Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΑΡΔΙΤΣΑ / Αντικατάσταση στέγης και κουφωμάτων του λυκείου Μουζακίου ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Αντικατάσταση στέγης και κουφωμάτων του λυκείου Μουζακίου ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αντικατάσταση στέγης και κουφωμάτων του λυκείου Μουζακίου ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Βελτιώνουμε τις συνθήκες διδασκαλίας για την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα στο Μουζάκι»

Το του Μουζακίου επισκέφθηκε ο Κώστας Αγοραστός, μαζί τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο και τον δήμαρχο Μουζακίου Γιώργο Κωτσό, στο οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το ήταν προϋπολογισμού: 180.000 € (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτήθηκε από πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

Όπως ανέφερε ο : «Ολοκληρώσαμε ένα προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από πόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων. Με το αυτό αναβαθμίζουμε την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης και βελτιώνουμε τις συνθήκες διδασκαλίας για την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα στο Μουζάκι».

Ο Β. Τσιάκος, ανέφερε από την πλευρά του: «Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία η Περιφέρεια επενδύει σε υποδομές, στηρίζοντας την εκπαίδευση και τη μόρφωση των παιδιών».

Ο Γ. Κωτσός δήλωσε: «Παραδίδουμε στη μαθητική του Μουζακίου ένα πλήρως ανακαινισμένο , αναβαθμίζοντας τη δημόσια παιδεία. Κάθε επένδυση στην παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον. Και όλα αυτά χάριν στην Περιφέρειακής και Δημοτικής Αρχής».

Το έργο περιλάμβανε την αντικατάσταση τμήματος της στέγης στο Μουζακίου καθώς και αντικατάσταση κουφωμάτων και ανακαίνιση παλαιών χρωματισμών του διδακτηρίου. Επίσης κατασκευή πεζοδρομίου γύρω από το όπου δεν υπάρχει και επίστρωση αυτών με χονδρόπλακες και επισκευή-ανακαίνιση του συστήματος θέρμανσης.

Οι εργασίες έγιναν εφικτές αφού συντάχθηκαν οι απαραίτητες μελέτες και εγκρίθηκαν οι σχετικές οικοδομικές άδειες. Επιπλέον επιλύθηκε το θέμα της χρηματοδότησης η οποία αρχικά προβλέπονταν να προέλθει από τον ΟΣΚ ΑΕ, αλλά, μετά την κατάργησή του, το έργο χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέα πεζοδρόμια σε Σκιάθο και Σκόπελο κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5r34C00dBn -

  • Αναστολή λειτουργίας τμημάτων του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου - https://t.co/W2k7SjSynb -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/HBZ1bCZt3Y -

"Αλιεύοντας" την είδηση