Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Στην Καρδίτσα η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού
Στην Καρδίτσα η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

Στην Καρδίτσα η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

Η θα είναι και φέτος η προνομιούχα πόλη σε όλη τη Θεσσαλία, που θα φιλοξενήσει την περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 , στην κεντρική της πόλης , σε μια ονειρική συναυλία με τα ομορφότερα τραγούδια της Ελληνικής μουσικής .

Στο πλαίσιο μιας εξαιρετικής συνεργασίας του δημάρχου ς  Βασ. Τσιάκου , με το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και τον πρόεδρό του Κων/νο Σκριάπα, προσεκλήθη για 2η συνεχόμενη χρονιά, η περίφημη αυτή Μπάντα, που έχει κερδίζει τις καρδιές όλων των Ελλήνων στην και σε όλο τον κόσμο, με την ποιότητά της, την αισθητική της και τους εξαιρετικούς σολίστες της.

Το ΓΕΝ και η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , τιμώντας την περυσινή υποδειγματική φιλοξενία και διοργάνωση από τον Δήμο Καρδίτσας και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», αποδέχτηκε ευχαρίστως την πρόσκληση.

????????????????????????????????????

Η συναυλία έχει τίτλο «Μουσικό ταξίδι με τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού» και θα είναι, όπως κάθε χρόνο, μια σπονδή στην ποιότητα και στην αισθητική, ενώ θα μας ταξιδέψει σε χρυσές εποχές, μέσα από εξαιρετική μουσική ,τραγούδι, , χορογραφίες, νοσταλγία και έντονα συναισθήματα. (Συνθέτες: Μ. Θεοδωράκης, Γ. Μουζάκης, Μ. Πλέσσας, Μ. Χατζιδάκις, Γ. Μαρκόπουλος, Α. Καλδάρας, Σ. Κραουνάκης, Χρ. Νικολόπουλος, Μ. Λοiζος, Δ. Σαββόπουλος, Στ. Ξαρχάκος, Γ. Νταλάρας, Ν. Ζιώγαλας κ.ά.).

Tην καλλιτεχνική διεύθυνση της Μπάντας έχει ο νέος της ακούραστος μαέστρος πλωτάρχης (Ε) Αντώνης Καραγουδάκης ( αρχιμουσικός ΠΝ), ο οποίος συνεχίζει επάξια τη λαμπρή της σε και εξωτερικό και διατηρεί την απαράμιλλη ποιότητά της .

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι τυχεροί βρεθούν στην Καρδίτσα στις 7/9/2022, που τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε ένα κέντρο πολιτισμού, θα απολαύσουν ένα σπάνιας ομορφιάς θέαμα, που δύσκολα συναντά κανείς , αφού η Μπάντα ΓΕΝ που πραγματοποιεί μόνο αυστηρά επιλεγμένες εμφανίσεις, θα έλθει στην Καρδίτσα, με όλους τους σημαντικούς σολίστες της και τους εξαιρετικούς της ερμηνευτές Μαρίζα Σακελλαρίου (σοπράνο), Θοδωρή Μπιράκο (βαρύτονο) , Ανδρέα Καραούλη (τενόρο) και Μανώλη Κοκκώνη (τενόρο) .

Σημειώνεται ότι η Μπάντα ΓΕΝ τα τελευταία χρόνια, κατατάσσεται ,πλέον , στις καλύτερες της Ευρωπαϊκής ηπείρου και προσκαλείται για εμφανίσεις σε όλη την υφήλιο.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΝ

Η ιστορία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού ξεκινά τον Απρίλιο του 1879. Είκοσι οκτώ (28) εθελοντές Μουσικοί
που επιβαίνουν στο πολεμικό πλοίο «ΕΛΛΑΣ» πραγματοποιούν την πρώτη εμφάνιση της Μπάντας του
ΠΝ στην πρωτεύουσα της Μάλτας, τη Βαλέτα.

????????????????????????????????????

Μετά από 17 χρόνια έχοντας αυξήσει το προσωπικό και έχοντας κάνει σημαντικά βήματα προόδου, συμμετέχει στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896. Τον Σεπτέμβριο του 1911 ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης κυβερνήτης του Θωρακισμένου Καταδρομικού «Γεώργιος Αβέρωφ» εγκαθιστά την Μπάντα πάνω στο πλοίο, εμψυχώνοντας έτσι το πλήρωμά του κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-1913.

Τη σπουδαιότερη και μεγαλύτερη στιγμή στη σύγχρονη ιστορία της Μπάντας του ΠΝ αποτελεί αναμφισβήτητα η συμμετοχή στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004.
Οι στιγμές χαράς και ελπίδας που απλόχερα χαρίζει σε ιδρύματα με παιδιά που τόσο έχουν ανάγκη να
αισθανθούν ότι η είναι κοντά τους και τα στηρίζει, καθώς και η διασκέδαση που προσφέρει σε πολίτες που
κατακλύζουν τα θέατρα και τις πλατείες όπου εμφανίζεται, είναι το ισχυρότερο κίνητρο για τα στελέχη της μπάντας
του ΠΝ να συνεχίσουν να προάγουν αυτό που οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα.
Τον πολιτισμό.

Αρχιμουσικός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού είναι ο Πλωτάρχης Αντώνης Καραγουδάκης.

Μπάντα ΓΕΝ και Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”: Μια δυνατή συνεργασία

Οι πολύ υψηλού επιπέδου συναυλίες, ως αποτέλεσμα της συνεργασία του ΓΕΝ με το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», έχουν γίνει θεσμός για τη Θεσσαλία, αφού μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί είκοσι(20) μεγάλες συναυλίες και έχουν δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό, που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί, κάθε χρόνο, τις πολιτιστικές αυτές εκδηλώσεις, κατακλύζοντας τα ανοιχτά μεγάλα θέατρα , όπου αυτές πραγματοποιούνται.

Επίσης, όπως συμβαίνει όλα τα τελευταία δέκα χρόνια , κατά τα οποία το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” συνεργάζεται με τη Μπάντα ΓΕΝ , υποστηρίζονται ευπαθείς ομάδες, με εντυπωσιακά αποτελέσματα και κοινωνικά μηνύματα (κοινωνικά παντοπωλεία, καρκινοπαθείς, ΑμεΑ, κινητικά ανάπηροι, παιδιά με αναπηρίες, ιδρύματα, γηροκομεία κ.ά) .


Εξάλλου είναι γνωστό ότι η εξαιρετική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό,καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο , αλλά, επιπρόσθετα, διαφημίζει όλες τις της χώρας μας δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις συνολικά και αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.

Ο πρόεδρος Κων/νος Σκριάπας και το ΔΣ του Δικτύου «‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» δηλώνουν ότι : “ Το μεγάλο μήνυμα των μοναδικών και σπάνιων αυτών συναυλιών είναι η στήριξη των ευπαθών ομάδων των συνανθρώπων μας, που σε μια εποχή πολύ δύσκολη , έχουν την ανάγκη υποστήριξης από το κοινωνικό σύνολο ,αλλά και τους επίσημους Φορείς .

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” έχει συμπράξει με το ΓΕΝ άλλες είκοσι (20)) φορές , ενώ τώρα είναι η 21η συνεργασία του που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2012, όταν διοργάνωσε με τη Μπάντα του ΓΕΝ στη Θεσσαλία, με απόλυτη επιτυχία, δύο συναυλίες ( Λάρισα -Δημοτικό Ωδείο 28/1/2012 και στην Ελασσόνα -Δημοτικό Θέατρο 29/1/2012 ) για τα 100 Χρόνια Ελευθερίας της πόλης της Ελασσόνας από τον οθωμανικό ζυγό, συνδυάζοντας τους εορτασμούς αυτούς με τα 100 Χρόνια του Θωρηκτού Αβέρωφ.

Ευχή και των δύο πλευρών ,ήτοι της Μπάντας ΓΕΝ και του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” είναι αυτή η εξαίρετη και δυνατή συνεργασία, να συνεχιστεί και για τα επόμενα χρόνια , κάθε φορά με διαφορετική θεματολογία , αφού προσφέρει πολιτισμό, θέαμα υψηλών προδιαγραφών και παράλληλα ενισχύει σημαντικά ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας σε όλη τη Θεσσαλία, στέλνοντας μηνύματα κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση