Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Εκδήλωση για 90χρονα της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ στην Καρδίτσα
Εκδήλωση για 90χρονα της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ στην Καρδίτσα

Εκδήλωση για 90χρονα της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ στην Καρδίτσα

Στο πλαίσιο του γιορτασμού των 90 χρόνων της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης σε με το Καρδίτσας διοργανώνει στις 30 Οκτωβρίου 2022, ημέρα Κυριακή, εκδήλωση με θέμα: «Η Καρδίτσα της μετάβασης, 1881-1910: Τύπος και κοινωνικά αιτήματα μέσα από τις συλλογές του Μουσείου Πόλης».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί, σε αίθουσα του υ «Κιέριον» και στην διάρκειά της θα μιλήσουν:

Ερασμία-Λουΐζα Σταυροπούλου, ομότιμη καθηγήτρια Φιλολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό , με θέμα: «Εφημερίδες της Καρδίτσας στην τελευταία εικοσαετία του 19ου αιώνα: μια συγ ματιά».

Φένια Λέκκα, μουσειολόγος- δρ. ιστορίας, Δήμου Καρδίτσας-ΔΟΠΑΚ -μέλος του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ με θέμα: «Η Καρδίτσα του 1905 μέσα από τις στήλες της άγνωστης «Αλήθειας» του παλαμιώτη Αχιλλέα Παπακωνσταντίνου» και

Αφροδίτη Σερέτη-αρχαιολόγος, Φάνης Σερέτης, δάσκαλος ειδικής ς-εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού «Αρνί» με θέμα: «Ξαναδιαβάζοντας το λογοτεχνικό περιοδικό «Ελλήνιον» (1909)».

Την εκδήλωση συντονίζει η του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Φρόσω Παύλου.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει στο της Καρδίτσας από την υπεύθυνη του Μουσείου Πόλης και συζήτηση με τη Μαρία Λάππα, δωρήτρια της συλλογής του Αχιλλέα Παπακωνσταντίνου, μπροστά σε αντιπροσωπευτικά αντικείμενα της συλλογής που θα εκτίθενται στο μουσείο (κτήριο Σακελλαρίου, πολυχώρος ισογείου) .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση