Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΚΑΡΔΙΤΣΑ » Εκδήλωση για 90χρονα της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ στην Καρδίτσα
Εκδήλωση για 90χρονα της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ στην Καρδίτσα

Εκδήλωση για 90χρονα της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ στην Καρδίτσα

Στο πλαίσιο του γιορτασμού των 90 χρόνων της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης σε με το Καρδίτσας διοργανώνει στις 30 Οκτωβρίου 2022, ημέρα Κυριακή, με θέμα: «Η Καρδίτσα της μετάβασης, 1881-1910: Τύπος και κοινωνικά αιτήματα μέσα από τις συλλογές του Μουσείου Πόλης».

Η θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Κιέριον» και στην διάρκειά της θα μιλήσουν:

Ερασμία-Λουΐζα Σταυροπούλου, ομότιμη καθηγήτρια Φιλολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα: «Εφημερίδες της Καρδίτσας στην τελευταία εικοσαετία του 19ου αιώνα: μια συγκριτική ματιά».

Φένια Λέκκα, μουσειολόγος- δρ. ιστορίας, Μουσείο Πόλης Δήμου Καρδίτσας-ΔΟΠΑΚ -μέλος του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ με θέμα: «Η Καρδίτσα του 1905 μέσα από τις στήλες της άγνωστης «Αλήθειας» του παλαμιώτη Αχιλλέα Παπακωνσταντίνου» και

Αφροδίτη Σερέτη-αρχαιολόγος, Φάνης Σερέτης, δάσκαλος ειδικής αγωγής- του λογοτεχνικού περιοδικού «Αρνί» με θέμα: «Ξαναδιαβάζοντας το λογοτεχνικό περιοδικό «Ελλήνιον» (1909)».

Την συντονίζει η γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Φρόσω Παύλου.

Μετά τις θα ακολουθήσει ξενάγηση στο ιστορικό της Καρδίτσας από την υπεύθυνη του Μουσείου Πόλης και συζήτηση με τη Μαρία Λάππα, δωρήτρια της συλλογής του Αχιλλέα Παπακωνσταντίνου, μπροστά σε αντιπροσωπευτικά αντικείμενα της συλλογής που θα εκτίθενται στο μουσείο (κτήριο Σακελλαρίου, πολυχώρος ισογείου) .

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Απεβίωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος #ΘεόδωροςΠάγκαλος - https://t.co/sCWX8qxpLw -

  • Γιατί οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο #σεξ; #σεξ - https://t.co/7AyE5YcwPo -

  • Εκλογές: Φουντώνει η κόντρα για τη #φορολογία #φορολογία - https://t.co/TTc27Dhg1q -

"Αλιεύοντας" την είδηση