Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Στην Craiova της Ρουμανίας ο Δήμος Βόλου και «Βόλος – Μαγνησία 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης»
Στην Craiova της Ρουμανίας ο Δήμος Βόλου και  «Βόλος – Μαγνησία 2021 Πολιτιστική  Πρωτεύουσα της Ευρώπης»

Στην Craiova της Ρουμανίας ο Δήμος Βόλου και «Βόλος – Μαγνησία 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης»

Στο Συνέδριο πόλεων οι οποίες διεκδικούν τον τίτλο της «ΠολιτιστικήςΠρωτεύουσας της Ευρώπης 2021» συμμετείχε ο με την παρουσία της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας για τη της πολιτιστικής, Μαρίτας Παπαρίζου.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Craiova της Ρουμανίας από 4 έως 6 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου η κυρία Παπαρίζου συναντήθηκε με τη δήμαρχο της Craiova κυρία Olguta Vasilescu, τον πρόεδρο του Γραφείου Υποψηφιότητας της πόλης Lucian Dindirică καθώς και τον
εκτελεστικό διευθυντή Vlad Dragulescu, τον γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρουμανίας Bogdan Stanoevic, τον εκτελεστικό διευθυντή του Plovdiv της Ευρώπης 2019, Valeri Kyorlinski και με τη διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων της Κωνσταντινούπολης – της Ευρώπης 2010, Esra Niglun Mirze.

Υπήρξαν εκατέρωθεν δηλώσεις με επαινετικά λόγια για το Βόλο και την υποψηφιότητα. Θετικές ήταν και οι ανταλλαγές και προγραμματικές δηλώσεις για συνεργασία.

Χαρακτηριστικά δηλώνει η Μαρίτα Παπαρίζου: “Τα αποτελέσματα του συνεδρίου είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Τα σχόλια και οι εντυπώσεις για την υποψηφιότητα της πόλης μας, μας γέμισαν χαρά και αισιοδοξία.

Ήταν ιδιαιτέρως εντυπωσιακό και συγκινητικό το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή της Craiova γνωρίζει τόσα για το Βόλο, την Ιστορία και τον Πολιτισμό του.

Οι εκτεταμένες επαφές με τη δήμαρχο της Craiova, Olguta Vasilescu καθώς επίσης και με άλλες υποψήφιες πόλεις, απέδωσαν καρπούς και έχουμε ήδη υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας με τις περισσότερες από αυτές.

Μόνο αισιοδοξία μας γεμίζουν τέτοιες επαφές για την τύχη της υποψηφιότητάς μας”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση