Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Στη Βαρκελώνη μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου
Στη Βαρκελώνη μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου

Στη Βαρκελώνη μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου

Δέκα  μαθητές και έξι εκπαιδευτικοί του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου βρίσκονται στη   Βαρκελώνη,  στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και της δράσης «Ανάπτυξης Επαγγελματικών Προσόντων σε νέους με Αναπηρία στην ανθοκομία και τη μαγειρική».

 

Το   ταξίδι αφορά στην μαγειρική ενώ τον Απρίλιο του 2019 άλλη ομάδα παιδιών θα επισκεφθεί την Περούτζια της Ιταλίας για να εκπαιδευτούν σε θέματα ανθοκομίας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ, Φωτεινή Γρηγορίου, πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα ειδικά επειδή το ταξίδι διαρκεί 16 ημέρες, όμως αποτελεί μεγάλη εμπειρία για τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ. «Είναι χαρούμενοι και ευχαριστημένοι και μας μεταφέρουν τηλεφωνικά ότι περνούν πολύ ωραία. Είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά μας συμμετέχουν σε μια τέτοια αποστολή ενώ είναι η τρίτη φορά που υλοποιείται το πρόγραμμα για ΕΕΕΕΚ στην Ελλάδα».

Τα παιδιά αναπτύσσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα έχοντας συναντήσεις με φορείς στο χώρο της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής και στο χώρο των τουριστικών επαγγελμάτων.

Επιπλέον είπε ε ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 15.000 ευρώ για την αγορά του λεωφορείου ενώ διατίθενται 20.000 ευρώ κουπόνια σε διάφορα καταστήματα στο Βόλο για τη στήριξη της προσπάθειας αγοράς του λεωφορείου.

Τέλος,  σε εξέλιξη είναι πολλές εκδηλώσεις στήριξης του εγχειρήματος ενώ προγραμματίζονται και άλλες μεταξύ των οποίων και η έκθεση φωτογραφίας της Ελένης Παπαθανασίου στα μέσα Δεκεμβρίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σε άθλια κατάσταση η σχολική υποδομή του 3ου ΓΕΛ Βόλου - https://t.co/btrXl9PxX5 -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Γεωργακόπουλος - https://t.co/f5BdPeuI3f -

  • Φωτιά σε κτήμα στο Διμήνι - https://t.co/ywe2EUz2gP -

"Αλιεύοντας" την είδηση