Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Στη Βαρκελώνη μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου
Στη Βαρκελώνη μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου

Στη Βαρκελώνη μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βόλου

Δέκα  μαθητές και έξι εκπαιδευτικοί του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) βρίσκονται στη   Βαρκελώνη,  στο πλαίσιο του προγράμματος και της δράσης «Ανάπτυξης Επαγγελματικών Προσόντων σε νέους με Αναπηρία στην ανθοκομία και τη μαγειρική».

 

Το   ταξίδι αφορά στην μαγειρική ενώ τον Απρίλιο του 2019 άλλη ομάδα παιδιών θα επισκεφθεί την Περούτζια της Ιταλίας για να εκπαιδευτούν σε θέματα ανθοκομίας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ, Φωτεινή Γρηγορίου, πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα ειδικά επειδή το ταξίδι διαρκεί 16 ημέρες, όμως αποτελεί μεγάλη εμπειρία για τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ. «Είναι χαρούμενοι και ευχαριστημένοι και μας μεταφέρουν τηλεφωνικά ότι περνούν πολύ ωραία. Είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά μας συμμετέχουν σε μια τέτοια αποστολή ενώ είναι η τρίτη φορά που υλοποιείται το πρόγραμμα για ΕΕΕΕΚ στην ».

Τα παιδιά αναπτύσσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα έχοντας συναντήσεις με στο χώρο της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής και στο χώρο των τουριστικών επαγγελμάτων.

Επιπλέον είπε ε ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 15.000 για την του λεωφορείου ενώ διατίθενται 20.000 κουπόνια σε διάφορα καταστήματα στο Βόλο για τη στήριξη της προσπάθειας αγοράς του λεωφορείου.

Τέλος,  σε εξέλιξη είναι πολλές εκδηλώσεις στήριξης του εγχειρήματος ενώ προγραμματίζονται και άλλες μεταξύ των οποίων και η φωτογραφίας της Ελένης Παπαθανασίου στα μέσα Δεκεμβρίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Γλυκά Νερά: «Βροχή» ερωτήσεων δέχθηκε ο κατηγορούμενος #ΓλυκάΝερά - https://t.co/DhH95r5FNt -

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

"Αλιεύοντας" την είδηση