Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Παιδεία και πολιτισμός στο «Γεωργιάδειο» 2ο Δημοτικό σχολείο Αγριάς
Παιδεία και πολιτισμός στο «Γεωργιάδειο» 2ο Δημοτικό σχολείο  Αγριάς

Παιδεία και πολιτισμός στο «Γεωργιάδειο» 2ο Δημοτικό σχολείο Αγριάς

Από τις υπέροχες μελωδίες του Μάνου Χτζιδάκι, μίας από τις κορυφαίες μουσικές ιδιοφυίες της  Ελλάδας,  «πλημμύρισε» η αυλή του «Γεωργιάδειου» 2ου Δημοτικού σχολείου Αγριάς.

Η εκδήλωση-αφιέρωμα ήταν το επιστέγασμα της πολυήμερης γνωριμίας των παιδιών με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και το έργο του.

Οι ές των Ε' και Στ' τάξεων «γνώρισαν» τον Μάνο Χατζιδάκι μέσα από την του στη ζωή και βίωσαν μέσα από αυτό όχι μόνο το έργο του, αλλά  τη στάση του απέναντι στα πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά της εποχής του.

Τα θεατρικά , η ερμηνεία των τραγουδιών από την , τη Ραφαέλα Πινιαλάρο,  τον μουσικό Άλκη Πλακιά και τη πιανίστα Ζέφη Κατσαρού και τα χορευτικά βήματα στο ρυθμό του χασάπικου, καθήλωσαν απολαυστικά τις αισθήσεις των θεατών που κατέκλυσαν το αμφιθέατρο του σχολείου.

Μαζί τους συνταξιδιώτες «ταξίδεψαν» με το ίδιο καράβι όσοι -παρά τις αντιξοότητες  και  τα αναχώματα, την πολιτισμική και οικονομική «μιζέρια» της εκάστοτε ς εξουσίας προς την  - ήταν, είναι και θα είναι δάσκαλοι.

Η όλη προσπάθεια εδώ και επτά χρόνια, παρόμοιων αφιερωμάτων σε Ελύτη, Ρίτσο, Καζαντζάκη, Μπρέχτ  κ. άλ.  δηλώνει τη διαχρονική και αλληλένδετη της ς με τον πολιτισμό που θα πρέπει να εμπνέεται , να συντελείται και κυρίως να βιώνεται στον χώρο του σχολείου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση