Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Όμιλος δημοσιογραφίας στο πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου
Όμιλος δημοσιογραφίας στο πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου

Όμιλος δημοσιογραφίας στο πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου

Όμιλος δημοσιογρφίας δημιουργείται στο πρότυπο του Βόλου με πρωτοβουλία της φιλολόγου, Σοφίας Κανταράκη  και μίας ομάδας 20-25 κυρίως από την Γ' Γυμνασίου.
Το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε ήταν μεγάλο, καθώς κατέθεσαν αιτήματα πάνω από 70 μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η κα ΚΛανταράκη είπε- μεταξύ άλλων -ότι ορμώμενη από τη θεματολογία του διδακτορικού που εκπονεί, «Τύπος και Εκπαίδευση», σκέφθηκε να δημιουργήσει έναν όμιλο δημοσιογραφίας.
Οι όμιλοι αντιστοιχούν στα παλιά περιβαλλοντικά προγράμματα. «Έχουν μια διαφορετική φιλοσοφία και στόχο έχουν την ανάπτυξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων, κλήσεων και ενδιαφερόντων των μας σε μία πλούσια θεματολογία. Στο πλαίσιο λειτουργίας των ομίλων, αξιοποιούνται σύγχρονα μέσα εκπαίδευσης και μεθοδολογίας. Στο πλαίσιο του ομίλου θα συνεργαστούμε με πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα κ.ά.»  ανέφερε.
Η ίδια εξήγησε πως τα παιδιά επιθυμούν να αναδείξουν θέματα όπως ο και οι πρωταγωνιστές και αφανείς ήρωές του, τα ζώα, το περιβάλλον, τα διάφορα επαγγέλματα και ό,τι τους προκαλεί το ενδιαφέρον και προέρχεται τόσο από την κοινωνική τους , όσο και αυτή μέσα από το τους, στον ψηφιακό κόσμο.
«Οι συναντήσεις γίνονται  ένα δίωρο την εβδομάδα εκτός του ωραρίου του σχολείου. Κάθε φορά θα έχουμε έναν καλεσμένο που θα μιλά για ένα θέμα που ενδιαφέρει και είναι ειδικός και στη συνέχεια τα παιδιά μπορούν να του κάνουν ερωτήσεις. Όλα αυτά θα τα καταγράφουν με το δικό τους τρόπο», επισημαίνει η κ. Κανταράκη.
Η εφημερίδα ή περιοδικό που θα διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων θα “στηθεί” ηλεκτρονικά.
Επιπλέον ανέφερε ότι στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων τα παιδιά τα επισκεφθούν τους χώρους που εκδίδονται οι τοπικές εφημερίδες και τα υιπα ΜΜΕ της περιοχής.
Έχει δε ήδη εξασφαλιστεί η με το Ίδρυμα της Βουλής και την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης που διαθέτει και σχετικό πρόγραμμα.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση