Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Όμιλος δημοσιογραφίας στο πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου
Όμιλος δημοσιογραφίας στο πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου

Όμιλος δημοσιογραφίας στο πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου

Όμιλος δημοσιογραφίας δημιουργείται στο πρότυπο του Βόλου με πρωτοβουλία της φιλολόγου, Σοφίας Κανταράκη  και μίας ομάδας 20-25 μαθητών κυρίως από την Γ’ Γυμνασίου.
Το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε ήταν μεγάλο, καθώς κατέθεσαν αιτήματα πάνω από 70 μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου.
Μιλώντας στην Βόλου, η κα ΚΛανταράκη είπε- μεταξύ άλλων -ότι ορμώμενη από τη θεματολογία του διδακτορικού που εκπονεί, «Τύπος και Εκπαίδευση», σκέφθηκε να δημιουργήσει έναν όμιλο δημοσιογραφίας.
Οι όμιλοι αντιστοιχούν στα παλιά περιβαλλοντικά προγράμματα. «Έχουν μια διαφορετική φιλοσοφία και στόχο έχουν την ανάπτυξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων, κλήσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών μας σε μία πλούσια θεματολογία. Στο πλαίσιο λειτουργίας των ομίλων, αξιοποιούνται σύγχρονα μέσα εκπαίδευσης και μεθοδολογίας. Στο πλαίσιο του ομίλου θα συνεργαστούμε με πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα κ.ά.»  ανέφερε.
Η ίδια εξήγησε πως τα παιδιά επιθυμούν να αναδείξουν θέματα όπως ο αθλητισμός και οι πρωταγωνιστές και αφανείς ήρωές του, τα ζώα, το περιβάλλον, τα διάφορα επαγγέλματα και ό,τι τους προκαλεί το ενδιαφέρον και προέρχεται τόσο από την κοινωνική τους ζωή, όσο και αυτή μέσα από το κινητό τους, στον ψηφιακό κόσμο.
«Οι συναντήσεις γίνονται  ένα δίωρο την εβδομάδα εκτός του ωραρίου του σχολείου. Κάθε φορά θα έχουμε έναν καλεσμένο που θα μιλά για ένα θέμα που ενδιαφέρει και είναι ειδικός και στη συνέχεια τα παιδιά μπορούν να του κάνουν ερωτήσεις. Όλα αυτά θα τα καταγράφουν με το δικό τους τρόπο», επισημαίνει η κ. Κανταράκη.
Η σχολική ή περιοδικό που θα διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων θα “στηθεί” ηλεκτρονικά.
Επιπλέον ανέφερε ότι στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων τα παιδιά τα επισκεφθούν τους χώρους που εκδίδονται οι τοπικές εφημερίδες και τα υπόλοιπα ΜΜΕ της περιοχής.
Έχει δε ήδη εξασφαλιστεί η συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής και την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης που διαθέτει και σχετικό πρόγραμμα.
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

  • #Alzheimer παρουσιάζει και η καρδιά - https://t.co/Q0OrUI80N3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση