Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Κατά εκπαιδευτικού η ΕΛΜΕ Μαγνησίας
Κατά εκπαιδευτικού η ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Κατά εκπαιδευτικού η ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Κατά θεολόγου εκπαιδευτικού στρέφεται η ΕΛΜΕ Μαγνησίας καταγγέλλοντας ότι δημοσιεύει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ρατσιστικές απόψεις.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τονίζεται: “Οι εκπαιδευτικοί, οι δάσκαλοι όλων των παιδιών, καταδικάζουν απερίφραστα ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις απ’ όπου και αν εκπορεύονται, πολύ περισσότερο από έναν εκπαιδευτικό, ο οποίος με τις απόψεις που δημοσιοποίησε, δεν υπηρετεί τον ρόλο του.

Η παιδεία, με την ευρύτερη έννοια και η εκπαίδευση ως θεσμός είναι τα όπλα για να διαμορφώσουν τα παιδιά, οι έφηβοι την προσωπικότητά τους. Οι δάσκαλοι οφείλουν να διδάσκουν σε όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας, την ισότητα, τον αλληλοσεβασμό, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την αλληλεγγύη, την αυτογνωσία, την αυτοπεποίθηση για να διεκδικήσουν το μέλλον τους, τη ζωή τους.

Χρέος των δασκάλων να παρέχουν αυτά τα όπλα σε πιο ευάλωτες ομάδες ανηλίκων όπως στα παραρτήματα των φυλακών, που από την πολιτεία εντάσσονται σωστά στην εκπαιδευτική δομή. Πρέπει οι δάσκαλοι να πείσουν αυτά τα παιδιά για την αναγκαιότατα της εκπαίδευσης τους, να τα βοηθήσουν να αποκτήσουν ξανά την αυτοεκτίμηση τους, να επικοινωνήσουν με τον «έξω» κόσμο.

Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας έχουν αγκαλιάσει αυτές τις δομές και αγωνίζονται καθημερινά για τη βελτίωση τους κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Οι δημοσιευμένες απόψεις συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ακυρώνουν αυτό το χρέος και το ρόλο του δασκάλου.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα εξετάσει το θέμα σε ειδική συνεδρίαση.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση