Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ. και την έγκριση ολιγομελών τμημάτων
Εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ. και την έγκριση ολιγομελών τμημάτων

Εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ. και την έγκριση ολιγομελών τμημάτων

Για την έγκαιρη έναρξη των μαθημάτων στα Επαγγελματικά Λύκεια, το ΥΠ.Π.Ε.Θ. προχώρησε από τη φετινή χρονιά στην καθιέρωση των εξετάσεων των μετεξεταστέων   σε Γυμνάσια και Λύκεια  τον Ιούνιο, στην καθιέρωση των εγγραφών σε όλους τους τύπους σχολείων μέχρι τις 30 Ιουνίου και στην καθιέρωση ηλεκτρονικών δηλώσεων προτίμησης για την εγγραφή στα ΕΠΑ.Λ., μέτρο που θα επεκταθεί την επόμενη σχολική χρονιά για στα ΓΕ.Λ.

  • Με αυτό τον τρόπο ήδη γνωρίζουμε έγκαιρα σχεδόν το 80% των τμημάτων που θα λειτουργήσουν στα ΕΠΑ.Λ. και είναι δυνατός ο σωστός προγραμματισμός για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τη διανομή των βιβλίων.
  • Με τη νέα Υ.Α. Αριθμ. Φ12/134644/Δ4 2891 τ.β΄ 21/8/17, δεν απαιτείται  για τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων στις κατηγορίες Δ-ΙΒ, στις οποίες προβλέπεται μικρότερος αριθμός μαθητών. Συνεπώς αποφεύγεται η πρόσθετη γραφειοκρατία και επιπλέον δεν είναι υπό αίρεση η λειτουργία τους .
  • Ήδη οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης εκδίδουν αποφάσεις για την ολιγομελών τμημάτων, για τις περιπτώσεις που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους, σύμφωνα με την προαναφερθείσα Υπουργική Απόφαση (π.χ. Δ' Εσπερινού ΕΠΑ.Λ., μοναδική /τομέα στη κ.λπ.). Θα ακολουθήσει Υπουργική Απόφαση η οποία θα εγκρίνει επιπλέον τμήματα.
  • Υπενθυμίζεται ότι προβλέπονται εγγραφές μαθητών τη χρονική περίοδο από 01-09-2017 έως και 11-09-2017. Σύμφωνα με την παρ. 2 του αρ. 2 της Υ.Α. Φ1α/98933/Δ4/ 2075 τ. β΄15-6-2017, «Κατ' εξαίρεση μπορεί να γίνει εγγραφή το μήνα Σεπτέμβριο μέχρι και την έναρξη των μαθημάτων: α) για τους παραπεμπόμενους μαθητές/τριες στην ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου. β) ειδικά για τους αποφοίτους ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. οι οποίοι συμμετείχαν στις του προηγούμενου σχολικού έτους από αυτό της εγγραφής τους στα ΕΠΑ.Λ. γ) ειδικά για το 2017-2018, των απόφοιτων Σ.Δ.Ε. του σχολικού έτους 2016-2017 δ) για τους μαθητές/τριες που εμποδίστηκαν να εγγραφούν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. λόγοι υγείας, σοβαροί οικογενειακοί λόγοι κ.α.). Στην εν λόγω περίπτωση, η κατ' εξαίρεση εγγραφή πραγματοποιείται σε τμήματα που ήδη λειτουργούν”.
  • Όλες οι νέες εγγραφές θα γίνονται, αφού προηγηθεί η ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης μέσω του συστήματος e-pal, όπως τον Ιούνιο. Όσον αφορά τις περιπτώσεις εκείνων που επιθυμούν την εγγραφή τους σε τμήμα που δεν έχει ακόμη εγκριθεί, μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης, όπως ακριβώς γινόταν και τον Ιούνιο. Γι' αυτό το λόγο θα ενεργοποιηθεί το σύστημα e-epal, τη Δευτέρα 4/9/2017 και θα μείνει ανοικτό μέχρι τις 11/9/2017. Κατά τη διάρκεια της προθεσμίας αυτής θα γίνει ολιγόωρη της ηλεκτρονικής διαδικασίας (θα ανακοινωθεί η ημέρα και η ώρα) ώστε να τρέξει το σύστημα και να δημιουργούνται τμήματα, όπου συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών. Μετά το πέρας της διαδικασίας, στις 11/9, θα δημιουργηθούν νέα τμήματα:
  • α) αυτοδίκαια με τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου κατώτερου αριθμού μαθητών και β) με την έκδοση νέας Υ.Α. στις περιπτώσεις που θα κριθεί αναγκαία η έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων.

    PagasitikosNews logo

    ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

      Dark Mode

      "Αλιεύοντας" την είδηση