Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Ενεργειακή αναβάθμιση του Καρτάλειου Διδακτηρίου αποφάσισε το Δημ. Συμβούλιο Βόλου
Ενεργειακή αναβάθμιση του Καρτάλειου Διδακτηρίου αποφάσισε το Δημ. Συμβούλιο Βόλου

Ενεργειακή αναβάθμιση του Καρτάλειου Διδακτηρίου αποφάσισε το Δημ. Συμβούλιο Βόλου

Ανβθμίζεται ενεργειακά το Καρτάλειο Διδακτήριο στο κέντρο του Βόλου, καθώς σήμερα το Συμβούλιο της πόλης αποφάσισε ομόφωνα την ένταξη στο ΠΕΠ ς της ενεργειακής αναβάθμισης του προϋπολογισμού 906.000 ευρώ συμπεριλαμομένου του 24%.

Οι παρεμβάσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Καρτάλειο σχολικό συγκρότημα, όπου συστεγάζονται το 5ο Γυμνάσιο Βόλου, το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου και το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου, στοχεύουν στην του κτιρίου στην κατηγορία ενεργειακής απόδοσης Β.

Έτσι θα πραγματοποιηθούν αντικατάστασης των υφιστάμενων κουφωμάτων δηλαδή των υαλοστασίων και των θυρών των αιθουσών με ενεργειακά κουφώματα.

Θερμομόνωση του κελύφους δηλαδή εξωτερική θερμομόνωση των τοιχοποιιών του και δώματος και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων.

Αντικατάσταση εξοπλισμού του δικτύου θέρμανσης (δύο λεβήτων με τους καυστήρες φυσικού αερίου, τους τρεις κυκλοφορητές, θερμοστάτες, βαλβίδες θερμαντικών σωμάτων),τοποθέτηση διάταξης αντιστάθμισης ισχύος στα λεβηάσια και μόνωση των σωληνώσεων του δικτύου θέρμανσης.

Στόχος της πράξης είναι η του ενεργοβόρου κτιρίου του Καρτάλειου σχολικού συγκροτήματος, η εξοικονόμηση ενέργειας και η βελτίωση της αποδοτικότητας του.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση