Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Ενεργειακή αναβάθμιση του Καρτάλειου Διδακτηρίου αποφάσισε το Δημ. Συμβούλιο Βόλου
Ενεργειακή αναβάθμιση του Καρτάλειου Διδακτηρίου αποφάσισε το Δημ. Συμβούλιο Βόλου

Ενεργειακή αναβάθμιση του Καρτάλειου Διδακτηρίου αποφάσισε το Δημ. Συμβούλιο Βόλου

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Καρτάλειο Διδακτήριο στο κέντρο του Βόλου, καθώς σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποφάσισε ομόφωνα την ένταξη στο ΠΕΠ Θεσσαλίας της ενεργειακής αναβάθμισης του προϋπολογισμού 906.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Οι παρεμβάσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Καρτάλειο σχολικό συγκρότημα, όπου συστεγάζονται το 5ο Γυμνάσιο Βόλου, το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου και το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου, στοχεύουν στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου στην κατηγορία ενεργειακής απόδοσης Β.

Έτσι θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης των υφιστάμενων κουφωμάτων δηλαδή των υαλοστασίων και των θυρών των αιθουσών με ενεργειακά κουφώματα.

Θερμομόνωση του κελύφους δηλαδή εξωτερική θερμομόνωση των τοιχοποιιών του και δώματος και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων.

Αντικατάσταση εξοπλισμού του δικτύου θέρμανσης (δύο λεβήτων με τους καυστήρες φυσικού αερίου, τους τρεις κυκλοφορητές, θερμοστάτες, βαλβίδες θερμαντικών σωμάτων),τοποθέτηση διάταξης αντιστάθμισης ισχύος στα λεβητοστάσια και μόνωση των σωληνώσεων του δικτύου θέρμανσης.

Στόχος της πράξης είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του ενεργοβόρου κτιρίου του Καρτάλειου σχολικού συγκροτήματος, η εξοικονόμηση ενέργειας και η βελτίωση της αποδοτικότητας του.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μνήμη Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου - https://t.co/029Gw2OSvG -

  • Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης #ΑιμιλιανόςΚαζαντζίδης - https://t.co/rhTIZHncYd -

  • Τρία νέα έργα ύψους 5,3 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Αλμυρός - https://t.co/NDozQyXZ1c -

"Αλιεύοντας" την είδηση