Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Διοργανώνεται ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας για το Δημοτικό Σχολείο  
Διοργανώνεται ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας για το Δημοτικό Σχολείο  

Διοργανώνεται ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αστρονομίας για το Δημοτικό Σχολείο  

 

Την Κυριακή, 19η Μαΐου και 12:00 το μεσημέρι διοργανώνεται από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος (έδρα Βόλος), η 1η φάση «ΑΓΛΑΟΝΙΚΗ» του 3ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2019, μέσω διαδικτύου από τον ιστότοπο: contest.astronomos.gr, για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

Ο θα διεξαχθεί  στην ύλη της Αστρονομίας και της Διαστημικής που περιλαμβάνεται στα σχολικά εγχειρίδια των . Σχετικό με την ύλη κυκλοφορεί και ειδικό βιβλίο Αστρονομίας: «Το πρώτο μου βιβλίο στο Δημοτικό» των εκδόσεων της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος (διάθεση μέσω της ιστοσελίδας: www.astronomos.gr).

Οι περίπου 30 καλύτεροι του διαγωνισμού θα κληθούν να συμμετάσχουν στη 2η φάση «ΥΠΑΤΙΑ» του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο (αμφιθέατρο Οικονομικού Τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο), την Κυριακή, 16η Ιουνίου 2019 και από 12:00 έως 13:30.

Τα του διαγωνισμού είναι το «Λεξικό Αστρονομίας» για τον 1ο επιτυχόντα, το «Λεξικό Διαστημικής» για τον 2ο επιτυχόντα, η «Ουρανογραφία των Αγίων» για τον 3ο επιτυχόντα και τιμητικά διπλώματα για τους επόμενους .

Επίσης, οι θα εγγραφούν ΔΩΡΕΑΝ επί ένα έτος στο αστρονομικό περιοδικό «Ουρανός» που εδώ και 29 χρόνια εκδίδει ανελλιπώς η Εταιρεία.

Η απονομής των βραβείων θα γίνει το Σάββατο, 6η Ιουλίου και ώρα 8.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο) στο πλαίσιο της «Ετήσιας Γιορτής Αστρονομίας 2019», που διοργανώνει κάθε χρόνο η Εταιρεία.

Όσοι εκ των επιτυχόντων παρευρεθούν στην Γιορτή Αστρονομίας θα λάβουν μέρος στην ενός τηλεσκοπίου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι από την εγκύκλιο του διαγωνισμού που βρίσκεται στην contest.astronomos.gr ή στέλνοντας e-mail: ead-volos@astronomos.gr ή στα τηλέφωνα: 2421051061 και 6973.026.260.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση