Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Αναφορά Κ. Μαραβέγια για χορήγηση 800 ευρώ σε ιδιοκτήτες και εκπαιδευτικούς Κέντρων Ξένων Γλωσσών
Αναφορά Κ. Μαραβέγια για χορήγηση 800 ευρώ σε ιδιοκτήτες και εκπαιδευτικούς Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Αναφορά Κ. Μαραβέγια για χορήγηση 800 ευρώ σε ιδιοκτήτες και εκπαιδευτικούς Κέντρων Ξένων Γλωσσών

 

Το αίτημα χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού τόσο στους ιδιοκτήτες όσο και στους εκπαιδευτικούς των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, προώθησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας με του προς τους υπουργούς Οικονομικών   Χ. Σταϊκούρα και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων  Ι. Βρούτση.

Ο κ. Μαραβέγιας επικαλείται επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Μαγνησίας, σύμφωνα με την οποία τα μέλη του Συλλόγου στο Νομό είναι πανέτοιμα να επαναλειτουργήσουν τις τους, εφαρμόζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε η υγειονομική . Ωστόσο, ανοίγουν με το 25% του δυναμικού τους, δεδομένου ότι οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου δεν επιτρέπεται να παρακολουθούν τα μαθήματα στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος Μαΐου οι θα υπολειτουργούν και το προσωπικό θα πρέπει να μείνει σε , διότι δεν θα έχει αντικείμενο εργασίας.

Οι ιδιοκτήτες των Κέντρων Ξένων Γλωσσών ζητούν οι τους να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης του Μαΐου και, τουλάχιστον για τον Μάιο, να ισχύσει η επιδότηση ενοικίου καθώς και η στήριξη ειδικού σκοπού τόσο για το προσωπικό τους, όσο και για τους ίδιους. Επίσης, υπενθυμίζουν ότι 250 περίπου συνάδελφοί τους από όλη την δεν έχουν λάβει την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 600 ευρώ για τους επιστήμονες, διότι τυχαίνει να είναι μέλη μικρών οικογενειακών εταιρειών.

Με την του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν τη δυνατότητα ικανοποίησης τους αιτήματος, προκειμένου να βοηθηθούν οι ιδιοκτήτες των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, οι οποίοι πλήττονται σημαντικά λόγω της μείωσης του κύκλου εργασιών που προκάλεσε η του κορωναϊού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση