Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Αναφορά Κ. Μαραβέγια για χορήγηση 800 ευρώ σε ιδιοκτήτες και εκπαιδευτικούς Κέντρων Ξένων Γλωσσών
Αναφορά Κ. Μαραβέγια για χορήγηση 800 ευρώ σε ιδιοκτήτες και εκπαιδευτικούς Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Αναφορά Κ. Μαραβέγια για χορήγηση 800 ευρώ σε ιδιοκτήτες και εκπαιδευτικούς Κέντρων Ξένων Γλωσσών

 

Το αίτημα χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού τόσο στους ιδιοκτήτες όσο και στους εκπαιδευτικούς των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, προώθησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας με αναφορά του προς τους υπουργούς Οικονομικών   Χ. Σταϊκούρα και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων  Ι. Βρούτση.

Ο κ. Μαραβέγιας επικαλείται επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Μαγνησίας, σύμφωνα με την οποία τα μέλη του Συλλόγου στο Νομό είναι πανέτοιμα να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, εφαρμόζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε η υγειονομική επιτροπή. Ωστόσο, ανοίγουν με το 25% του δυναμικού τους, δεδομένου ότι οι του Δημοτικού σχολείου δεν επιτρέπεται να παρακολουθούν τα μαθήματα στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος Μαΐου οι επιχειρήσεις θα υπολειτουργούν και το προσωπικό θα πρέπει να μείνει σε αναστολή, διότι δεν θα έχει αντικείμενο εργασίας.

Οι ιδιοκτήτες των Κέντρων Ξένων Γλωσσών ζητούν οι επιχειρήσεις τους να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης του Μαΐου και, τουλάχιστον για τον Μάιο, να ισχύσει η επιδότηση ενοικίου καθώς και η στήριξη ειδικού σκοπού τόσο για το προσωπικό τους, όσο και για τους ίδιους. Επίσης, υπενθυμίζουν ότι 250 περίπου συνάδελφοί τους από όλη την δεν έχουν λάβει την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 600 ευρώ για τους επιστήμονες, διότι τυχαίνει να είναι μέλη μικρών οικογενειακών εταιρειών.

Με την αναφορά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να εξετάσουν τη δυνατότητα ικανοποίησης τους αιτήματος, προκειμένου να βοηθηθούν οι ιδιοκτήτες των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, οι οποίοι πλήττονται σημαντικά λόγω της μείωσης του κύκλου εργασιών που προκάλεσε η επιδημία του κορωναϊού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας - https://t.co/G718wkViMu… -

  • Έλεγχοι, πρόστιμα και λουκέτα στη Θεσσαλία #κορωνοπρόστιμα - https://t.co/EmgLykGJq3 -

  • Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στα έργα του Αλμυρού που ολοκληρώνονται ή προχωρούν #ΔΑλμυρού - https://t.co/z3kMvz1QNd -

"Αλιεύοντας" την είδηση