Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Μεταθέσεις και ερωτήματα της ΕΛΜΕ για τη Μαγνησία
Μεταθέσεις και  ερωτήματα της ΕΛΜΕ  για τη Μαγνησία

Μεταθέσεις και ερωτήματα της ΕΛΜΕ για τη Μαγνησία

Τις ελάχιστες καθηγητών που έγιναν συνολικά σε όλη τη χώρα και ειδικά στη Μαγνησία καταγγέλλει το ΔΣ της , τονίζοντας ότι πολλοί συνεχίζουν για πολλά χρόνια να υπηρετούν μακριά από το σπίτι τους και την οικογένεια τους, με μεγάλο οικονομικό, κοινωνικό και ψυχικό κόστος.

Επίσης καταγγέλλουν τον αδιαφανή και γενικότερα προβληματικό τρόπο διενέργειας των μεταθέσεων, μέσω του υπολογισμού κενών. Προτείνουμε τη ριζική αλλαγή τρόπου υπολογισμού των κενών, με κοινούς κανόνες για όλη τη χώρα και πλήρη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, που θα καλύπτει τα πραγματικά οργανικά κενά. Ειδικά για τις το τρέχον έτος στη Μαγνησία, διατυπώνουν ως ερωτήματα, 2 «περίεργες», ενδεικτικές περιπτώσεις και περιμένουμε απαντήσεις:

Στον κλάδο ΠΕ 05 Γαλλικής, υπήρχε στην Α' Μαγνησίας οργανικό κενό, το οποίο μάλιστα προέκυπτε από τον αλγόριθμο του Υπουργείου (που υπο-εκτικά) τα κενά και όχι από εκτιμήσεις του .
Με δεδομένο ότι στο συγκεκριμένο κλάδο υπάρχουν πλεονάσματα σε όλη την Ελλάδα και αρκετοί επιθυμούν να μετατεθούν στην Α' Μαγνησίας, γιατί δεν έγινε μετάθεση;

Στον κλάδο ΠΕ 11 Γυμναστών, από τις συνολικά 27 μεταθέσεις που έγιναν στην Α'βάθμια Εκπαίδευση, σε όλη τη χώρα, οι 12 μετατέθηκαν στη Μαγνησία, οι 9 στην Α' Μαγνησίας και 3 στη Β'.

Σημειωτέον ότι εκκρεμεί δίκη στο ΣΤΕ για παλιότερες καταγγελλόμενες «υποχρεωτικές μετατάξεις» στον ίδιο κλάδο και περιοχή ενώ τότε δεν είχαν οριστεί κενά. Πώς δικαιολογούνται τόσες πολλές (συγκριτικά) μεταθέσεις;

Συμπαράσταση στους Καρυδάκη καιΤσαλούχα

Το ΔΣ της Μαγνησίας εκφράζει τη συμπαράστασή και αλληλεγγύη του στους Εύη Καρυδάκη (γενική γραμματέα του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ . Μαγνησίας) και Θεόδωρο Τσαλούχα που δικάζονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για την συνδικαλιστική τους δράση κατά την απεργιακή κινητοποίηση της 26ης οεμβρίου 2012.

Οι κοινωνικοί – συνδικαλιστικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση