Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ / Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας

και νέες σε ολόκληρη την ήπειρο συγκεντρώνονται για να συζητήσουν τον ρόλο τους στη δημοκρατία

Στην ένατη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας (29 Απριλίου-5 Μαΐου) συμμετείχαν γύρω στα 115 000 άτομα, σε 1 000 περίπου εκδηλώσεις, και στις 34 χώρες του προγράμματος Erasmus+ ―περισσότερα παρά ποτέ.

Ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η συμμετοχή τους σε συζητήσεις με θέμα «Η δημοκρατία κι εγώ» επιβεβαίωσε το έντονο ενδιαφέρον της νέας γενιάς για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης, ιδίως όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και την της κλιματικής αλλαγής, τη βελτίωση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης και την αντιμετώπιση της φτώχειας, καθώς και των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων.

Κατά τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας στις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος κ. Νάβρατσιτς διοργάνωσε διάλογο με τους πολίτες, στον οποίο συμμετείχαν περίπου 500 νέοι, καθώς και μια εμβληματική συζήτηση σχετικά με τον αντίκτυπο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης στους συμμετέχοντες, στις και στις τοπικές κοινότητες. Ο Επίτροπος παρουσίασε επίσης τα βραβεία προβολής Altiero Spinelli 2018, με τα οποία βραβεύτηκαν που ενισχύουν την κριτική ευαισθητοποίηση των νέων όσον αφορά την ΕΕ, και επιδιώκουν τη συμμετοχή τους.

"Αλιεύοντας" την είδηση