Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ » Εθνικός Διαγωνισμός δεξιοτήτων 2023 (Euroskills)
Εθνικός Διαγωνισμός δεξιοτήτων 2023 (Euroskills)

Εθνικός Διαγωνισμός δεξιοτήτων 2023 (Euroskills)

Το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε με ο 1ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων 2023 (EuroSkills) που διοργάνωσε η ενική ραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης & εολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η εγγραφή της ς στον Οργανισμό Worldskills Europe, η διεξαγωγή του 1ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων καθώς και η συμμετοχή της ς στον «8ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων – Euroskills 2023» πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Στον 1ο Εθνικό Διαγωνισμό συμμετείχαν  της Γ΄ τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), καταρτιζόμενοι του Δ' εξαμήνου των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσιων Ι.Ε.Κ.) και της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων. Οι διαγωνιζόμενοι επέδειξαν τις δεξιότητές τους στην ειδικότητα «Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων & Δικτύων» των ΕΠΑ.Λ. και στις ειδικότητες «Τεχνικός Μηχανοτρονικής» και «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής» των Δημόσιων Ι.Ε.Κ.

Οι νικητές του διαγωνισμού, που κατέκτησαν την 1η θέση στον Εθνικό Διαγωνισμό και προέρχονται από το 2ο ΕΠΑ.Λ. Σιβιτανιδείου και τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. Μεγάρων και Αμαρουσίου, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον 8ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων EuroSkills 2023, ο οποίος θα διεξαχθεί από 5 έως 10 Σεπτεμβρίου 2023 στην πόλη Γκντάνσκ (Gdańsk) της Πολωνίας.

Σε δήλωσή του, ο Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Βούτσινος, επεσήμανε ότι: «συνεχίζουμε να προάγουμε την και κατάρτιση, καθώς πιστεύουμε ότι οι δεξιότητες και οι γνώσεις τους αποτελούν το θεμέλιο για μια ευημερούσα κοινωνία. Ευχόμαστε στους νικητές καλή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό EuroSkills 2023 και είμαστε υπερήφανοι που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε αυτήν την σημαντική . Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Μποδοσάκη για την εν γένει υποστήριξή του στην πρωτοβουλία αυτή. Η εθελοντική συνεισφορά και η συνεργασία των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του κ. Λουκά Ζαχείλα (Cedefop), των εκπροσώπων των εξεταζόμενων ειδικοτήτων για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό κ.κ. Βασίλειου Παρίση, Παρασκευά Μιχαηλίδη, Μάριου Παπαδόπουλου καθώς και των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής και των Επιτροπών Αξιολόγησης, ήταν καθοριστική για την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού».

3

5

1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση